Vés al contingut
1

Residents i professionals de la Residència Mini Park de Pineda reben la vacuna contra la Covid-19

 

Fotos de Ràdio Pineda.

 

Aquí pots veure la galeria de fotos

 

Escolta aquí l'entrevista a Uri Cabot

 

 

Aquesta mateixa tarda la vacunació arriba a la Residència Els Arcs.

Així es completarà la vacunació a totes les residències de gent gran de Pineda. La setmana passada ja es va dur a terme a la Residència Pineda i al Paradís del Mar. De moment s'ha administrat la primera dosi de la vacuna i la segona dosi es punxarà en tres setmanes per donar la immunitat al virus.

El director de la Residència Mini Park, Uri Cabot, ha dit que «tant els residents com les seves famílies i els treballadors i treballadores estan esperançats que la vacuna els torni a la normalitat el més aviat possible». Ha afegit que «els residents han patit per la situació que han viscut darrerament i ara se'ls nota més feliços». Ha agraït el suport de les famílies davant els canvis que s'han fet al centre. Recordem que aquesta residència va ser intervinguda per la Generalitat i va patir diversos contagis a residents i professionals durant la primera onada de la Covid-19. El Departament de Salut va intervenir el centre i va prendre mesures pel compliment estricte de la normativa.

 

1

 

Uri Cabot ha dit que «s'han implantat les mesures que demana el Departament de Salut – i ha destacat- el bon ambient que es viu al centre sociosanitari».

També ha demanat a tothom que «es compleixen les normes i evitar al màxim la vida social». També ha defensat la vacunació i ha dit que «és una vacuna més i no s'ha de tenir por».

Durant la vacunació el bon ambient va ser present tant entre els residents com entre els professionals i també l'equip que va fer la vacunació. Les vacunes s'han administrat ara i en tres setmanes s'administrarà la segona dosi per donar la immunitat.

 

1

 

1

 

Els centres de vacunació duen a terme un procés logístic molt coordinat per enviar a cada lloc de vacunació les dosis que necessita. Les vacunes es distribuiran descongelades a una temperatura d’entre dos i vuit graus i són administrades en un termini màxim de 5 dies. Durant tot aquest procés, Salut verificarà que totes les dosis enviades als centres s’administrin correctament.

 

 

Comença la vacunació contra la Covid-19 als professionals dels hospitals de Calella i Blanes

Ha arribat una primera remesa de 150 dosis i es preveu que en vagin arribant més en els pròxims dies

Aquest dilluns a la tarda ha començat el procés de vacunació entre els professionals que treballen als hospitals de la Corporació, l’Hospital Sant Jaume de Calella i l’Hospital Comarcal Blanes. Ha arribat una primera remesa de 150 dosis, 75 per a cada hospital, per ser administrades entre els professionals i es preveu que arribin més vacunes en els pròxims dies.

Els professionals a vacunar han d’inscriure’s prèviament en una enquesta donat que el procés és voluntari. A partir d’aquesta inscripció prèvia, des de la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals es fa una priorització d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries. En aquest cas, es prioritza la vacunació del personal de primera línia en l’atenció a pacients Covid, és a dir, es vacunen primer els professionals dels col·lectius i serveis assistencials que tinguin una major exposició al coronavirus, i per tant, que tinguin més risc de contagi.

 

1