Vés al contingut
1

Darrer ple de l'any 2020 amb tots els punts aprovats i els missatges de Nadal dels i les portaveus

 

 

Aquest dilluns s'ha celebrat el ple a l'Ajuntament de Pineda corresponent al mes de desembre, el que ha estat el darrer ple de l'any. Ha estat un any marcat per la pandèmia de la Covid-19 i per això, bona part de les sessions s'han fet de forma telemàtica. El ple va ser curt, i el més destacat van ser els missatges dels quatre portaveus.

Van intervenir de menys a més representació i podeu sentir íntegrament les intervencions al servei de Ràdio a la Carta de radiopineda.cat.

 

Noemí Llorens (EM-JxC): "Demanem solidaritat, tolerància i civisme per al 2021"

La regidora portaveu En Marxa-JxCat, Noemí Llorens , va expressar, en el seu missatge de Nadal al ple, el seu suport a les famílies que pateixen la crisi econòmica arran de la pandèmia. Va demanar «uns pressupostos municipals on les persones siguin el centre, que siguin equitatius i que estiguin fets amb responsabilitat». Al govern li va demanar serenitat i encert per treballar per Pineda. Noemí Llorens també va demanar una «urna gegant» com a símbol de la participació ciutadana . Alhora, va demanar solidaritat, tolerància i civisme. També va convidar la ciutadania al consum responsable i a comprar productes de «quilòmetre 0» amb el desig de deixar enrere aquest any.

 

Marcos Ortega (PEC): "Ens necessitem més que mai per superar aquesta crisi"

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va dir en el seu missatge de Nadal al ple que seran unes festes diferents, en que «no es podran donar abraçades ni ens podran trobar amb totes les persones que voldríem. Va desitjar bones festes a la ciutadania, al personal de l'Ajuntament i als partits.

Va voler tenir un record a tots els qui pateixen la crisi i va expressar el suport a tots els qui tenen un amic o familiar malalt. Alhora va fer un reconeixement als que treballen en tots els aspectes que ha estat rellevants a causa de la crisi

Marcos Ortega va dir que vindrà un 2021 en que «més que mai ens necessitem per superar aquesta crisi». També va animar a participar en totes les accions solidàries que s'estan fent a Pineda, com és el cas de la campanya per recollir aliments i joguines.

 

Mònica Palacín (ERC-JxP): "Els sacrificis que fem aquestes Festes de reduir trobades salvaran vides"

La regidora portaveu d'ERC-JxPineda, Mònica Palacín, va començar la intervenció del missatge de Nadal al ple amb el condol a tots els veïns i veïnes que han perdut un familiar aquest 2020, sigui per la COVID o per altres circumstàncies. Va expressar el seu suport a tots els qui pateixen els efectes de la crisi econòmica que ha deixat la pandèmia. I va destacar la tasca en aquesta pandèmia de sanitaris, cossos de seguretat, personal de l'Ajuntament, ràdio i entitats del tercer sector, com Càritas i creu roja, ajudant a la ciutadania. Alhora, Mònica Palacín va animar a comprar a Pineda, a apostar pel comerç i serveis locals i va afirmar que, «els sacrificis que fem aquestes festes de reduir trobades salvaran vides»

 

Xavier Amor (PSC): "En els moments de dificultat, Pineda sempre demostra els seus valors com a poble"

L'alcalde de Pineda i portaveu del PSC, Xavier Amor, va començar el seu missatge de Nadal al ple municipal amb un record primer per tothom que ho està passant malament arrel de la crisi sanitària i econòmica, als qui han perdut un familiar, i als que estan lluitant perquè pateixen aquesta malaltia. Va fer esment a tots els treballadors i treballadores que s'esforcen cada dia, alguns posant en risc la seva vida com són els sanitaris, però també al conjunt de personal de tots els sectors, de l'Ajuntament i també botiguers i botigueres. Xavier Amor va dir que no podíem imaginar com seria aquest any. Va afirmar que el 2021 apel·la a totes les administracions a treballar més que mai i a posar-se al servei de la ciutadania.

L'alcalde de Pineda va avançar que «en la felicitació de Nadal de l'Ajuntament «no trobarem un arbre ni llum, sinó que trobarem els valors d'un poble, quan en moments de dificultat demostra el seu valor: vam començar amb el temporal glòria i ho hem fet amb la pandèmia.»

Va acabar amb dos bons desitjos: un millor any i salut per a tothom.

 

 

A banda dels missatges de Nadal, que van ser el més destacat, el ple a aprovar tots els punts.

 

Punts de l'ordre del dia i una moció

El ple va aprovar per unanimitat la justificació dels Grups Municipals corresponent a les aportacions que han rebut de l'Ajuntament durant el 2019.

 

El ple també va aprovar per unanimitat una revisió de preus del conveni amb el Consell Comarcal per la recollida selectiva a Pineda. El cost ha incrementat ja que s'han instal·lat nous contenidors de recollida selectiva, amb el servei de recollida inclòs. Pineda té 280 contenidors de recollida selectiva, segons va dir en el ple el regidor de Medi Ambient Santiago Macip.

 

ERC-JxP va presentar en el ple una moció per prendre mesures per evitar l'addicció al joc. La moció la va presentar el regidor Francesc Gil i va ser aprovada per unanimitat. Van expressar el seu suport el regidor Santiago Macip Demana campanyes de sensibilització, conscienciació i formació per a prevenir problemes d'addiccions i ludopatia. La moció també inclou «declarar, com a Ajuntament de Pineda de Mar, el rebuig a la proliferació descontrolada de salons de joc i de les campanyes publicitàries que tracten de promoure-les i normalitzar-les».

Podeu tornar a escoltar elple pel canal Youtube de l'Ajuntament de Pineda i també a internet a www.radiopineda.cat