Vés al contingut
1

«Ni obrir portes, ni donar dades». Els Mossos alerten de diverses estratègies de lladres i estafadors

«Ni obrir portes,ni donar dades» Aquest és el missatge que han volgut donar a la ciutadania des de la Policia de Proximitat de Mossos d'Esquadra. En una entrevista a Ràdio Pineda els agents Josep Pujadas i Sara Navarro han explicat que obrir les portes de casa a un comercial que ven a domicili, o obrir a una persona que es presenta com a revisor d'alguna companyia, suposa posar-nos en risc, ja que ens poden robar o ens poden estafar.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Lladres "a domicili"

A Pineda i l'Alt Maresme s'han produït robatoris de falsos revisors del gas, segons han alertat des de Mossos. Si es presenten a casa, encara que vagin uniformats, cal verificar trucant a la companyia del gas i no al telèfon que ens doni el presumpte revisor. Davant del dubte, no obrir mai la porta. Des de Mossos d'Esquadra han alertat també de venedors legals de diferents productes, com ara matalassos, que són molt hàbils fent signar crèdits per quantitats desorbitades. Davant de tot això, els Mossos reiteren que no comprem res que ens ofereixin a domicili i que anem a les botigues. En definitiva, que no obrim la porta.

 

Donar dades: ni pel carrer ni per telèfon

Un altre perill en que podem caure és donar dades a desconeguts. Les enquestes al carrer, com algunes que han detectat a Pineda, serveixen per agafar les nostres dades i telèfon. Després són aprofitades per comercials o falsos comercials. I també alerten de les trucades telefòniques a casa, amb venedors amb molta habilitat per enredar a la gent. Un exemple són les trucades de presumptes tècnics de Microsoft, de les quals se n'ha parlat aquests dies. Han acabat accedint a l'ordinador de la víctima i buidant el compte corrent.

 

Millor comprar a la botiga

En aquests dies de compres nadalenques, cal estar atents quan es fan compres per internet i només donar dades en webs segures i contrastades. I pel que fa a les trucades a casa, la resposta hauria de ser sempre que allò que ens volen vendre, millor ho anirem a comprar a una botiga.