Vés al contingut
1

El nou hospital Sant Jaume de Calella s'ampliarà en 15.000 m2 i les obres podrien començar el 2023

 


 

Els tràmits ja han començat amb la redacció del projecte i la resta de tràmits. Caldran dos anys per tenir-ho a punt. Caldrà sumar-hi dos anys més de construcció que hauran de ser compatibles amb la pròpia dinàmica del centre i les atencions als pacients.

L'Ajuntament de Calella s'haurà de fer càrrec de construir un aparcament per a 300 vehicles soterrat amb un cost de 2 milions d'euros que es construirà darrera Can Saleta. Bona part de l'aparcament actual davant del centre es convertirà en hospital pròpiament que canviarà d'aspecte totalment.

 

El projecte consta d'unir en una sola estructura el conjunt d'edificis que actualment té el centre. En total en té cinc, fets en fases de construcció molt diferents´units entre sí, però el futur centre serà més uniforme.


 


 

Satisfacció de l'Alcalde de Pineda per l'anunci de la Generalitat

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «estan contents d'un anunci que fa temps que es reclamava per tenir les instal.lacions que mereix el Maresme». Xavier Amor ha dit que «espera que el projecte es faci realitat els propers anys». L'alcalde també ha dit que «és prudent i espera que no sigui només una promesa electoral». Ha dit que «el projecte és gran però ja hi ha calendari i el territori es beneficiarà del projecte». Malgrat tot ha dit que «mai ha descartat la idea de fer un hospital nou en una altre espai i no descarta més infraestructures en un futur».

També ha dit que «han denunciat en reiterades ocasions l’estat precari de les instal·lacions, i hem mostrat l’agraïment als treballadors i treballadores que amb aquestes condicions estan donant el millor d’ells».

 


 

El Departament de Salut ha anunciat una inversió de 36 milions d'euros en la renovació total del centre

El canvi més destacat serà en l'àrea quirúrgica, que es triplicarà –es passa de quatre a dotze quiròfans–; els llits de crítics, que ara no n'hi ha i se'n crearan vuit de nous, i en l'hospital de dia, que multiplica per quatre la seva capacitat –es passa de sis a 25 llits. També es reordenaran les consultes externes, les urgències i les àrees d'hospitalització.

L'actualització de l'hospital de referència de l'Alt Maresme era una inversió que feia anys que s'esperava i en els darrers anys s'havia especulat fins i tot amb fer un nou hospital. Pineda fins i tot havia proposat uns terrenys prop de l'accés a la C32. "Necessitàvem posar-lo al dia", reconeix el vicepresident del Govern amb funcions de president, el pinedenc Pere Aragonès. També la consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut el deute històric amb aquest equipament.

El projecte té ara "calendari i recursos" per tirar endavant. Faran falta cinc anys per fer-lo realitat, ja que les obres hauran de conviure amb el manteniment dels serveis sanitaris que es presten. El resultat serà un 'nou' hospital amb més serveis, més espais i una millor accessibilitat i connectivitat amb el seu entorn segons s'ha anunciat.

 

Calella tindrà unitats de crítics

Els llits d'hospitalització d'aguts passaran de 148 passaran a prop de 170, però el veritable canvi es veurà en els de crítics. De no haver-n'hi cap, Calella passarà a tenir-ne entre sis i vuit. Això va lligat amb la gran ampliació de l'àrea quirúrgica. Actualment l'equipament té només quatre quiròfans i passarà a tenir-ne una dotzena, el triple.

També es multiplicarà l'hospital de dia, passant de sis places a tenir-ne entre 24 i 28. Les urgències passaran de 34 box a una forquilla que va dels 38 als 45. També hi haurà més espais per a les consultes externes, que passaran de les 38 actuals a un màxim de 52, i els llits d'atenció intermèdia, que es doblen, de 28 a 60.