Vés al contingut
1

Manifest 25-N: 'Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel'

Avui es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones Els actes han començat aquest migdia amb la lectura del manifest institucional. Enguany, a causa de la pandèmia, enlloc de fer-se a les portes de l'Ajuntamentes s'ha fet per Ràdio Pineda a les 12 del migdia. El manifest l'han llegit la regidora d'Igualtat, Verònica Rebollo del PSC, la regidora Carmen Vila d'ERC-Junts per Pineda, el regidor Marcos Ortega de Pineda En Comú, i la regidora Noemí Llorens, d'en Marxa-Junts Per Catalunya.

 

ESCOLTA AQUÍ EL MANIFEST

 

 

Cartell del 25-N a Pineda

Un any més la imatge del 25 de novembre a Pineda de Mar es realitza per part d’alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides. Enguany el cartell és disseny de Brian Camacho Cabeza.

 

També s'han fet activitats a l'Institut Joan Coromines dedicades a Save the Children: Stop al Matrimoni Infantil; sobre Cançons sexistes; Respecte LGTBI i Coeducació. a Can Jalpí- l’Espai Jove s'ha posat posar un llaç lila a la barana per recordar i visibilitzar les víctimes de violència masclista que hi ha hagut durant aquest any.


 

Bústia per a l’eliminació de la violència masclista.

Des d'avui hi ha una bústia física a l’espai jove Can Jalpí, on els i les joves poden escriure, anònimament o no, vivències, experiències, dubtes, preocupacions... i tot allò que vulguin explicar en relació a la Violència Masclista. L’equip de Joventut periòdicament buidarà la bústia, revisarà el contingut i intentarà donar resposta a les preocupacions dels i les joves.

D'altra banda, l'Espai Jove i la Biblioteca Serra i Moret fan una recomanació de llibres a través de xarxes socials relacionats amb el feminisme, la violència masclista i les relacions. I Gent de Pineda col·labora fent difusió de les activitats programades al voltant del 25N.

Els sindicats CCOO i UGT han fet un vídeo amb la lectura del manifest conjunt de amb motiu del 25 de Novembre. CNT Pineda de Mar han fet un cartell per fer ressó d'aquest dia.

Podeu consultar totes les activitats a pinedademar.cat


 

Altres activitats:

Debat per a joves a través d’instragram

A les 17.30 h, debat amb joves sobre idees del que implica l'amor i la parella. S'utilitzarà TikTok i -si dóna temps- el programa "La Isla de las Tentaciones" per exemplificar tipus de relacions, prototips i conductes que, en la majoria dels casos es catalogarien com a "tòxiques". Organitza Regidoria de Joventut – Espai Jove Can Jalpí.

Lloc: instagram: canjalpi_espaijove. Dirigit a joves d’entre 14 i 18 anys.


 

Senyals contra la violència masclista

A les 18 h, farem senyals de tràfic amb frases a favor del respecte mutu. Organitza Centre Obert La Baldufa.

Lloc: Centre Obert La Baldufa. Dirigit a infants del Centre Obert.


 

Dijous 26 de novembre

Desenvolupament socioemocional com a prevenció de la violència
A les 17 h, taller per el desenvolupament socioemocional com a factor de prevenció de la violència. Organitza Escola Antoni Doltra.

Lloc: Escola Antoni Doltra. Inscripcions a https://forms.gle/tbqkvgJ2mRpWQU4m8


 

Del 20 al 27 de novembre


 

Connecta't al fil violeta

Challenge de Dona Cançó. Moviment digital per a vestir les xarxes socials amb un fil violeta com a símbol d'unió, solidaritat, sororitat, empatia, denúncia i protecció per a nosaltres les dones. Puja una foto o vídeo.

Lloc: Xarxes amb les etiquetes #filvioletachallenge i #hilovioletachallenge


 

Acte de la JSC Pineda-Calella

Parlem de la violència de gènere i les solucions a nivell local i judicial. Data i hora a determinar.

Lloc: a través d’instagram (jscpinedademar_calella)


 

Campanya #agafaelguant

Participa a les xarxes amb la campanya #agafaelguant. L'equip de joventut penjare el vídeo/exemple a les xarxes i durant la setmana ens poden enviar vídeos propis per adherir-se. Organitza regidoria de Joventut - Espai Jove

Lloc: Xarxes amb l’etiqueta #agafaelguant. Dirigit a joves d’entre 12 i 25 anys.


 

Arxiu PDF