Vés al contingut
1

Prop de 200 persones es concentren a Pineda contra el racisme i el feixisme

Foto: Ateneu Popular Sa Boada

 

Els organitzadors reclamen que no s’utilitzi la precarietat en la qual viuen molts sectors de la societat «per atiar el racisme». La concentració s'ha fet a la plaça del Carme de Pineda «per protestar contra les mostres de racisme i feixisme que durant els mesos de pandèmia s’han viscut arreu de la comarca». S'hi han pogut veure dues pancartes amb els lemes “fora racisme i feixisme dels nostres barris”, “papers per a tothom” o “Alt Maresme contra el racisme i el feixisme”. Entre les convocants hi havia més d’una desena d’organitzacions i entitats de Pineda i altres poblacions veïnes.

Ho han fet respectant totes les mesures de seguretat recomanades per la Covid-19.


 

També s'ha llegit un manifest que deia que “el civisme i la seguretat són qüestions fonamentals i que cal preservar sempre” i «no podien ser aprofitats per generar falsos debats amb un rerefons racista”.

El manifest condemnava “enèrgicament aquelles persones, organitzacions o partits que utilitzen el patiment d’aquestes famílies per promocionar el seu odi racista”.

El manifest acabava amb reclamant “justícia social”, “polítiques socials que donin resposta a la situació actual”, “seguretat” i “convivència”.

Des de les diferents entitats i organitzacions que han convocat la protesta han dit sentir-se “orgullosos” d’haver aplegat prop de dues-centes persones malgrat la situació sanitària. Han remarcat, també, que seguiran “lluitant perquè desaparegui el feixisme i el racisme dels nostres barris”.

 

1