Vés al contingut
1

Pares i mares de les escoles de primària de Pineda es coordinen per demanar jornada continuada


 

Segons el comunitat al que s'han adherit, «en els primers dies del curs escolar, més de 17.000 famílies s’han adherit a la demanda de la Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya per poder decidir lliurement l’horari escolar dels infants». El moviment va néixer el 2016 però ara ha agafat més rellevància amb la incidència de la Covid-19 i la creació de grups a tot Catalunya.

 

La Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya reclama a la Generalitat poder escollir el tipus de jornada lectiva a les escoles i aposta per la implantació de la jornada continua en tots els centres del territori català que ho sol·licitin. La proposta no altera la quantitat d’hores lectives ni de menjador, ni tampoc les hores d’entrada i recollida d’aquelles famílies que no ho desitgin, però permet una reorganització de l’horari actual.

Proposen un horari lectiu continuat de 9h a 2 del migdia i un horari de menjador, per als qui ho desitgin, de 2 a 2/4 de 5.


 

1
 


 


 

Asseguren que la jornada continua presenta diversos avantatges, tant per als infants com per als progenitors i cuidadors. D’una banda, concentra l’activitat lectiva en les hores de major receptivitat i adapta l’horari als ritmes biològics dels infants, fet que redueix la fatiga i l’estrès.

També asseguren que permet una major conciliació laboral i familiar i un increment del temps en família. L’horari lectiu continu també beneficia a l’economia familiar, al poder optar per un horari de recollida al migdia sense necessitat de fer ús del menjador si no es desitja, i reduir la despesa en desplaçaments.


 

Diverses CCAA espanyoles ja apliquen la mesura i a Catalunya, moltes escoles han sol·licitat el canvi per la jornada contínua. A 25 centres escolars catalans s'hi porta a terme una prova pilot.