Vés al contingut
1

S'incrementen els casos de COVID -19 a Pineda i l'Alt Maresme

Foto d'arxiu. Hospital Sant Jaume de Calella.

 

Pineda té comptabilitzats 242 casos de COVID-19 confirmats amb prova des de l'inici de la pandèmia, al mes de març. Cal destacar l'increment de casos confirmats a Pineda en els darrers set dies en 29 casos (45 casos en les dues últimes setmanes). L'índex de risc de brot a Pineda és molt alt.

Durant els darrers set dies, també hi ha 26 nous contagis a Calella, a Sant Pol 6 casos, a Malgrat 11 casos, a Santa Susanna 2 casos i a Tordera 12 casos nous. Destaca Blanes amb 48 nous casos de Covid-19 en només set dies.

 

A banda dels 242 casos confirmats a Pineda des del mes de març, s'han registrat fins a 2800 casos sospitosos des de l'inici de la pandèmia, per tant, persones amb algun tipus de símptoma però sense prova que ho hagi confirmat (sobretot de l'inici de la pandèmia).

 

Els casos positius a Malgrat confirmats des de l'inici de la pandèmia és de 267, a Calella 245 casos, a Sant Pol 40 casos, a Santa Susanna 26 casos, i a Blanes 418 casos des del mes de març.

 


 

Augment notable de pacients ingressats per Covid-19 a l'Hospital de Calella

A l’Hospital de Calella hi ha 23 pacient ingressats per coronavirus, 9 a l’hospital d’aguts i 14 a la unitat de mitjana estada (recurs sociosanitari). En aquesta unitat aquest passat divendres s’hi van dur a terme proves PCR i s’hi van detectar diversos positius. D’altra banda, a l’Hospital de Calella s’han registrat 6 ingressos i 2 defuncions des de l'últim recompte.

Per tant, s'incrementa notablement les dades pel que fa a ingressos, en relació a les darreres setmanes en que hi havia un nombre baix i estable de persones ingressades.

A l’Hospital de Blanes hi ha 8 pacients ingressats per coronavirus, s’ha registrat 1 ingrés i cap alta des de l’últim recompte.

 

El nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 20 persones.

 

Des de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva s'insisteix un cop més en no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi aplicant les mesures d'higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.