Vés al contingut
1

S'estrena el nou curs escolar a Pineda després de sis mesos sense classe a causa de la pandèmia

Fotos: Ràdio Pineda

 

 

Escolta AQUÍ els alumnes de l'escola Aloc

 

Escolta AQUÍ a Neus Basart

 

Escolta AQUÍ a Dolors Nogueras

 

 

 

Aquest matí han obert les portes les escoles i instituts, després de sis mesos sense classe a causa de la pandèmia. Comença un curs marcat per les mesures de prevenció de la COVID-19 esglaonant entrades i sortides, amb distància a les aules i ús generalitzat de les mascaretes. Les vuit escoles i els tres instituts de Pineda han obert portes, tot i les dificultats que presenta el nou curs.

 

1

 

Ràdio Pineda ha visitat aquest matí les escoles Aloc, de Pineda Centre, i Montpalau, de Poblenou. Els nenes i nenes han explicat a Ràdio Pineda que han començat el curs amb molta il·lusió i estan molt conscienciats de portar la mascareta. De fet, els hem pogut veure a classe, alumnat i mestres, tots amb la mascareta. També els patis s'han fragmentat per grups perquè puguin sortir de les aules, i s'han repartit els horaris. Hem parlat amb la Marina, l'Elisabet, el Víctor i l'Ian.

 

1

La Elisabet i l'Ian

 

 

 

 

1

La Marina i el Víctor

 

 

La directora de l'Escola Aloc, Neus Basart ha dit que l'inici de curs ha començat bé, amb il·lusió per part dels alumnes. Neus Basart també ha explicat que els nens i nenes venien a l'escola amb les mesures apreses, tot i que alguns pares no han acabat de mantenir les distàncies de seguretat o han vingut acompanyats quan només es permet un adult per infant. Tot i així la directora de l'escola Aloc ha dit que l'inici de curs ha començat bé.

 

1
Neus Basart, directora de l'Escola Aloc

 

 

La directora de l'Escola Montpalau, Dolors Nogueras, ha dit que «l'entrada es fa esglaonada i pausada prenent les mesures que diu el protocol». També ha dit que «hi ha nou professorat i en general alguns nens i nenes estaven desorientats».

També ha dit «demanat confiança als pares i mares perquè les escoles ho volen fer bé tot i que ha faltat temps per tenir-ho tot a punt». Per això ha demanat «comprensió i fer-ho junts».

 

1
Dolors Nogueras, directora de l'Escola Montpalau

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

La comunitat educativa de Pineda ha treballat per poder arrencar el curs amb el màxim de garanties. L'Ajuntament de Pineda ha col·laborat amb els centres educatius, ha subvencionat ordinadors per l'alumnat i ha incrementat la freqüència de neteja dels centres educatius, afegint una neteja i desinfecció cada migdia a les neteges que es fan diàriament. Els centres educatius també han aprofitat totes les portes d'entrada i sortida i han esglaonat horaris per evitar aglomeracions. Ho ha explicat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que les direccions dels centres i el conjunt de representants de la comunitat educativa s'han trobat en una reunió prèvia, junt amb l'Ajuntament de Pineda i el Departament d'Ensenyament. En aquesta reunió el missatge ha estat ha estat de compromís i responsabilitat. Xavier Amor ha dit que els centres necessiten més recursos del Departament, i ha expressat el seu suport a tot el professorat.

 

A més de les escoles i instituts, han començat el curs les llars d'infants i també l'Escola d'Adults Municipal Natura de Pineda de Mar.