Vés al contingut
1

Actes a Pineda amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Foto: Arxiu. Ofrena de l'any 2019

 

Aquest divendres és la Diada Nacional de Catalunya. L'acte central de la Diada serà l'ofrena floral davant del Monument de Rafel de Casanova, al Passeig Marítim. Enguany hi ha canvis a causa de la pandèmia. Per tant, a diferència d'altres anys, les ofrenes al monument de Rafael de Casanova es faran sense públic.
Les entitats participants hi acudiran esglaonadament i amb una hora prefixada.

Per tant, la Diada es celebrarà de forma diferent a causa de les mesures restrictives per frenar l'expansió de la Covid-19. Es mantindrà com a acte principal l'ofrena al monument de Rafael Casanovas al Passeig Marítim, però en un acte sense públic i on hi participaran una petita representació dels polítics i de les entitats municipals.

A les 9 h s'iniciarà l'acte amb l'ofrena institucional de l'Ajuntament de Pineda de Mar amb, únicament, els i les quatre portaveus amb representació al consistori.

A partir de les 10 h participaran les entitats del municipi que prèviament s'hagin inscrit a l'acte. Ho faran citades amb hora prefixada i amb un màxim de dues persones de cada entitat. A més, les persones s'han d'identificar prèviament.

 

1

L'Ajuntament de Pineda demana a la ciutadania que no acudeixi a l'acte per evitar aglomeracions. De la mateixa manera s'informa que aquest divendres no hi haurà mercat a Pineda Centre.

 

1
 

 

El concert de la Diada Nacional de Catalunya a Pineda amb l'Orquestra de Cambra Harmonia

L'Orquestra de Cambra Harmonia dirigida pel tenor pinedenc Albert Deprius oferirà a Pineda el concert de la Diada Nacional de Catalunya, i dins del cicle d'espectacles 'Cultura Km0'. El concert porta per nom 'Dolça Catalunya'.

El director de l'Orquestra de Cambra Harmonia, Albert Deprius ha explicat a Ràdio Pineda que serà un concert de música catalana, tant instrumental com vocal. El concert serà d'obres catalanes i compositors catalans com ara Toldrà, Morera, Montpou, Montsalvatge, Pau Casals entre altres. Albert Deprius ha demanat al públic que assisteixi al concert sense por ja que es prendran totes les mesures preventives del Covid-19.

El concert 'Dolça Catalunya' amb l'Orquestra de Cambra Harmonia dirigida pel tenor pinedenc Albert Deprius és divendres a les 8 del vespre a l'espai Sant Jordi. El preu de l'entrada és de 3 euros que podeu comprar de forma anticipada al web www.auditoripineda.cat o bé a Can Comas de dilluns a divendres de 9h a 14h. Organitza l'Ajuntament de Pineda.

Concert amb mesures preventives de la COVID-19. L'ús de la mascareta és obligatori.

 

 

Les entitats sobiranistes també organitzen actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

La pandèmia obliga a suspendre la Marxa de Torxes que cada any es fa la vigília de la Diada. L'Assemblea Nacional de Catalunya sí que durà a terme una 'Concentració de Torxes' al Monument de Rafel de Casanova, al Passeig Marítim, el dijous a les 9 del vespre. Es faran parlaments i es demana mantenir els dos metres de distància i ús obligatori de la mascareta.

L'ANC també ha informat que el dia 11 tindran una paradeta muntada amb informació de l'entitat i venda de productes i informació de les seves iniciatives. Serà a la Plaça de les Mèlies entre les 10 del matí i la 1 del migdia.

També han fet una crida per penjar l'estelada al balcó i es sumen a la campanya que es fa arreu de Catalunya.

 

1