Vés al contingut
1

El Consell Local per la República emet un comunicat criticant que «l'Ajuntament de Pineda cedeixi el romanent a l'Estat espanyol»


 

En un comunicat, el Consell Local per la República demana poder «gestionar de forma eficient els nostres recursos en benefici de la nostra pròpia gent i per fer front a la pandèmia».


Ho diuen en relació al ple pinedenc que ha tombat una proposta d'ERC-JxPineda i En Marxa-Junts per Catalunya que demanava no cedir el romanent de l'Ajuntament a l'Estat. Aquesta moció va rebre els vots favorables d'ERC-JxP i En Marxa-JxCat i Pineda en Comú i va rebre els vots contraris del PSC que té majoria absoluta, i per tant, no tirarà endavant.


Asseguren que la proposta té el suport d'entitats com ara el Consell Local per la República Catalana, l'ANC, CDR, Club de Bitlles Catalanes de Pineda i sindicats locals (Secció treballadors de l'Ajuntament de Pineda de l'Intersindical-CSC) i la Candidatura d'Unitat Popular.

 

Per posar-ho en context, el PSC va votar en contra de la moció argumentant que l'acord amb l'Estat és bo i permetrà la flexibilització dels romanents positius de tresoreria. També ha defensat l'acord dient que «l'acord promou un fons a càrrec dels pressupostos generals de l'estat de 275 milions d'euros que es podria ampliar a 400 milions per compensar el dèficit del transport públic municipal, agreujat per la pandèmia». Durant el ple, l'alcalde Xavier Amor va dir que es preveu la creació d'un fons de 5.000 milions pels ajuntaments adherits que es podran gastar el 2020 i al 2021. L'alcalde també ha recordat que «aquest acord permetrà als ajuntaments que s'hi adhereixin participar en els Fons Europeus que es destinaran a Espanya des de les institucions de la UE els propers anys». Finalment va assegurar que «ja es veurà quina serà la quantitat final que es podrà prestar a l'Estat».


 

El Consell Local per la República de Pineda afegeix que «estan molt decebuts amb el govern del PSC» i segons diuen aquest partit a Pineda «es deu a la disciplina del partit». En l'escrit diuen que «altres ajuntaments governats pel PSC, com ara Mataró, han decidit no cedir a pressions i han votat que no enviaran els diners a Madrid». Asseguren que els diners del romanent podrien servir per ajudar a reduir la taxa d'atur que és la més alta del Maresme, més ajudes pels comerciants, autònoms i empreses, o ajudar a fer disminuir la bossa de pobresa així com la millora dels serveis propis de l'Ajuntament com són la seguretat, neteja, assistència social, o medi ambient, entre altres.