Vés al contingut
1

Pineda en Comú demana la convocatòria del Consell Escolar Municipal per a conèixer les condicions del retorn a les aules

Escolta aquí l'entrevista a Marcos Ortega

 

Davant l'inici del curs escolar previst pel 14 de setembre, els Comuns parlen de la «preocupació de molts pares, mares, alumnes i comunitat educativa» i per això, demana al Govern de Pineda la convocatòria del Consell Escolar Municipal abans del començament del retorn a les aules. El portaveu municipal Marcos Ortega ha dit que «és un tema que preocupa a tota la comunitat».

 

Ha afegit que es podria fer de forma presencial o telemàtica si cal, «preparant bé els temes a tractar i fent un treball previ i coordinant les accions per dur a terme».

Els Comuns avancen algunes propostes com ara la millora de la seguretat en el inici del curs escolar, ampliar el servei de neteja i desinfecció als centres educatius i la ordenació de la via pública per garantir un accés segur a l’escola, mitjançant la senyalització del entorn i les voreres amb línies per preservar les distàncies de seguretat de 1,5 metres, i amb tanques per evitar aglomeracions de gent. Marcos Ortega diu que «els ajuntaments tenen poques competències però hi ha molt de marge per fer millores i aplicar pautes que poden ser beneficioses per professorat, alumnes i pares i mares».

 

Pineda en Comú també diu que «tot i que l’àmbit de l'educació és competència de la Generalitat de Catalunya, a nivell municipal hi ha algunes responsabilitats» i per això «sol·licita el protocol municipal en competència local adaptat en el context covid19 per l’inici del curs».