Vés al contingut
1

El pinedenc Pere Francitorra és el nou vice-president de la Federació Catalana de Basquetbol

Fotos: Pere Francitorra

 

Escolta aquí l'entrevista a Pere Francitorra

 

La candidatura encapçalada per Ferran Aril ha rebut un ampli suport dels clubs. De fet, ha estat la única candidatura presentada per dirigir el bàsquet català els propers quatre anys i que aglutina totes les sensibilitats.


Les prioritats del nou equip que lidera el bàsquet de Catalunya són «la transparència en la presa de decisions, buscant el màxim consens, fomentar i protegir les diferents competicions, impulsant-ne també de noves, promoure la pràctica del bàsquet arreu del país i aprofundir en la transformació digital són algunes de les prioritats» segons han fet saber.

El pinedenc Pere Franctiorra és ben conegut dins l'àmbit esportiu a Pineda i va ser jugador i també president de la UER Pineda durant 8 anys. Francitorra ha dit que «el bàsquet té un pes important en l'esport a Catalunya amb 440 clubs i ara es vol arribar a més territori i donar suport a les entitats que ja existeixen».

 

1

 

A la candidatura també l'acompanya la pinedenca Noemí Llorens, també molt vinculada a la UER Pineda i que actualment acompanya al president actual de l'entitat Quim Puig. N'ha destacat la seva «motivació tot i no ser fàcil quan les situacions són tant complicades».

Francitorra també ha dit que «ha viscut des de la base les dificultats dels clubs amateurs de bàsquet» i ha afegit que «sovint la situació econòmica és complicada». A tot això cal afegir-hi la situació actual de pandèmia que fa més difícil la gestió de cada club.

Pere Francitorra liderarà el bàsquet català fins el 2024.

 

1