Vés al contingut
1

L’Ajuntament de Pineda signa sis convenis amb comerços locals per la compra de portàtils subvencionats per a estudiants

Es tracta dels establiments als qual les persones beneficiàries de les beques per a la compra de portàtils s’hauran de dirigir per adquirir-los.

A principis de setembre les famílies que han obtingut la subvenció rebran per carta certificada un xec per la compra de portàtils o llibre electrònic.


 

L’Ajuntament de Pineda ha signat un conveni de col•laboració amb sis comerços del municipi per la compra d’ordinadors portàtils subvencionats. Es tracta de sis establiments de Pineda als quals, les persones que hagin estat beneficiàries d’una beca per la compra de portàtils i tauletes per a estudiants, podran dirigir-se a comprar um d’aquests dispositius.

 

Els establiments que han signat aquest conveni són Samatechnics, Custom Modding, Nualart Martí, Centre de Programació Insert Soft, Electrodomèstics Àngel Pera i Informàtica Varela.

 

1

 

1

 

S'atorguen beques per a la compra d’ordinadors a 514 estudiants

El passat mes de juliol, l’Ajuntament de Pineda va convocar una nova beca per a la compra d’ordinadors portàtils i tauletes per aquelles famílies del municipi amb joves estudiants (6 a 20 anys i matriculats en estudis obligatoris i postobligatoris). Aquesta nova subvenció aplicava per primera vegada la tarificació social, de manera que la quantitat de beca concedida variava en funció de la renta familiar. 


 

En total s’han atorgat 514 beques, que seran notificades per correu certificat a partir de principis de setembre. En aquest correu les famílies trobaran un xec per valor de la beca el qual podran gastar als establiments indicats en un ordinador portàtil o llibre electrònic amb les característiques tècniques que determinaven les bases de la subvenció.


 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat a la nostra emissora que «la convocatòria vol aconseguir que cap nen o nena es quedi sense ordinador per a poder començar millor el proper curs sobretot en cas de ser necessari estar a casa». L'alcalde ha dit que «serà un impacte important per trencar les diferències que pugui haver-hi entre famílies». També ha dit que «s'ha volgut actuar amb rapidesa i posant els mitjans necessaris».

 

La regidora d'Educació Sandra Pérez ha dit que «estan contents d'haver tirat endavant la iniciativa i em breu les famílies rebran les resolucions de les beques que es donen per primer cop i ha destacat que s'ha aplicat també la tarifació social». Com s'ha explicat, les ajudes a les famílies es fan a través d'empreses de Pineda i per tant, això també revertirà en comerços de Pineda.