Vés al contingut
ple_municipal_juliol2020

El ple de juliol dóna compte de l'estat execució del pressupost municipal i aprova tots els punts

Ple telemàtic de l'Ajuntament de Pineda de dilluns 20 de juliol. Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta aquí el ple municipal del mes de juliol

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda s'ha reunit de forma telemàtica en la sessió corresponent al mes de juliol. El ple va aprovar diverses modificacions en matèria de RRHH, algunes per jubilació i d'altres per canvis d'ubicació de llocs de treball entre diferents departaments. El govern del PSC i En Marxa-JuntsxCat van votar a favor i ERC-JxP i Pineda En Comú es van abstenir.

 

El ple municipal va aprovar per unanimitat la revisió de preus del conveni amb el Consell Comarcal per la Recollida Selectiva de vidre, paper i envasos. L'objectiu és ampliar el nombre de contenidors en alguns punts negres on hi ha contenidors que queden saturats i on calen més contenidors de reciclatge. Tots els grups van demanar, no només ampliar, sinó també millorar el servei i fer més campanyes informatives i sancionar quan calgui si no es compleix la normativa.

 

El ple pinedenc també va aprovar per unanimitat un punt en matèria d'urbanisme, pel trasllat d'un centre transformador d'Endesa.

 

En el ple s'ha donat compte de l'estat d'execució del pressupost municipal, la Fundació Tharrats i l'empresa Via a Punt. També de moviment de tresoreria del segon trimestre de 2020, així com de l'informe de morositat i del període mitjà de pagament de factures. La situació de la COVID-19 ha afectat les xifres i les dades de pagament de factures respecte períodes anteriors. També l'Ajuntament ha tingut una baixada d'ingressos, entre altres motius, per serveis que han quedat aturats i per la modificació del calendari dels terminis de pagament i l'agenda fiscal, que s'ha endarrerit el cobrament a l'hora de pagar impostos directes. Ho va explicar en el ple el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre. El regidor d'ERC-JxP, Francesc Gil, va expressar la seva preocupació per la situació de tresoreria i van preguntar si es plantejava alguna solució per no afectar pagaments, com demanar alguna línia de crèdit. El regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, va dir que «de moment s'estava mantenint bé la situació, també gràcies a la gestió i la reducció de la despesa» i que esperaven no haver de demanar cap préstec.

 

 

Torn obert de paraules del ple de juliol

ERC-JxP

En el torn obert de paraules, la portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín va preguntar pel fet que veïns de Pineda s'haguessin de desplaçar a l'OAC de l'Ajuntament de Palafolls per extreure el certificat digital. La regidora del PSC, Ester Puertas, va explicar que des de l'oficina s'havia atès la ciutadania en tot moment i que mirarien d'esbrinar què havia passat.

El regidor Jaume Valls va preguntar per la planificació i mesures de seguretat que s'estan plantejant de cara a la celebració de la Festa Major de Pineda. El govern va respondre que s'hi està treballant per tenir activitats culturals de forma segura, però que «seria inviable una Festa Major com la coneixíem».

 

La regidora Carmen Vila va preguntar en el ple pels agents cívics que s'han contractat els caps de setmana i va voler saber per què no s'han contractat a través de plans d'ocupació sinó per empresa privada de manera urgent. La regidora del PSC, Sílvia Biosca, va respondre que «aquest any no hi havia la possibilitat per la via de plans d'ocupació», i que «els han contractat per donar suport a la Policia Local i fer tasca a la platja a diversos punts del municipi».

 

El regidor Francesc Gil va demanar més inversió en formació per reduir l'atur a Pineda. Va posar damunt la taula les dades que situen l'atur a Pineda superant en 8 punts la mitjana del Maresme. Va demanar que l'Ajuntament de Pineda s'apunti a més programes del SOC. La regidora del govern, Ester Puertas, va respondre que estan treballant en plans de formació i ocupació extraordinaris arran de la crisi actual i adaptades a les noves circumstàncies, que es faran a partir de setembre.

 

Els precs i preguntes del grup municipal d'ERC-JxP van concloure amb la regidora Marta Garcia, que també va preguntar per «la utilitat del plec d'ordenances» en el sentit de fer respectar i fer complir les diferents normatives d'àmbit municipal, com per exemple, en matèria de residus i deixalles.
 


 

Pineda En Comú

En regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega, va preguntar si pel proper curs ja es podrà implementar la tarifació social en les quotes de les Escoles Bressol. La regidora d'Educació, Sandra Pérez, va explicar que serà vigent pel proper curs 2021-22.
 

A més, el regidor de Pineda en Comú va traslladar una pregunta de dos restauradors sobre les terrasses, per saber si es podria aprofitar espais d'estacionament de vehicles per poder posar terrassa, en el cas dels que no tenen lloc per posar-ne o tenen poc espai. La resposta del govern és que «no són partidaris de suprimir places d'aparcament per donar un espai a fora dels negocis privats».



 

En Marxa- JuntsxCat

La regidora portaveu d'En Marxa JuntsxCat, Noemí Llorens, va preguntar en el ple si s'està treballant pel que fa a la inseguretat que hi ha per la crisi actual en molts aspectes, amb previsió de cara a la tardor. Des del govern, el regidor Jordi Masnou va explicar que «fer previsions a la tardor és difícil, quan no sabem què passarà d'aquí a 10 dies amb la regió metropolitana i la segona corona». Ha afegit però que treballen dia a dia en molts temes com ara «les actuacions per seguretat a la platja, al mercat, els comerços i també la problemàtica dels okupes».

 

El regidor del PSC, Jordi Masnou, va avançar que demà dimecres faran les primeres entrevistes de voluntaris de Protecció Civil, i també va destacar el paper dels agents cívics.

A més, la regidora Noemí Llorens, va demanar zones verdes al barri de les Creus, i aprofitar també un terreny de sorra perquè s'hi pugui aparcar. Un altre aspecte que va posar damunt la taula portaveu d'En Marxa JuntsxCat és que a Pinemar hi havia un motor d'explosió en un espai públic i que ja no hi és. Des del govern van contestar que ho preguntarien a la Brigada Municipal.
 

La regidora Noemí Llorens també va preguntar pel PAM, el Pla d'Acció municipal. L'alcalde Xavier Amor va respondre que l'inici de la legislatura ha estat afectat per la crisi de la COVID, però va explicar que s'intentarà executar el màxim possible i es veurà aviat, després de l'estiu.

 

Noemí Llorens va concloure la seva intervenció anunciant una proposta de projecte pel reciclatge de llibres, per tal que hi hagi punts de reciclatge per deixar llibres per reciclar en contenidors especials. Va posar com a exemple que hi ha pobles que estan adherits a programes que serveixen per donar una altra vida als llibres. El govern la va valorar com una bona proposta a estudiar.


 

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda el podeu recuperar íntegrament al canal You Tube de l'Ajuntament de Pineda i al servei de ràdio a la carta de radiopineda.cat i APP de Ràdio Pineda.