Vés al contingut
2

Condemna de 16 i 17 anys de presó a dos joves per violar en grup una menor a Pineda

Dos acusats d'esquenes durant el judici. FOTO ACN (M. Codolar)

 

L'Audiència de Barcelona ha fet pública la sentència de la secció 10ena per un de violació en grup a una menor ocorregut a Pineda de Mar. L’Audiència condemna els dos acusats majors d’edat pels delictes d’agressió sexual continuada i descobriment i revelació de secrets (ja que es van penjar vídeos de l’agressió sexual a una xarxa social). La condemna és a penes de 16 anys i mig de presó i 17 anys i mig de presó.


 

L'agressió sexual múltiple va passar el 22 de març de 2018 a una masia abandonada de Pineda, a la qual no es podia accedir en vehicle. Allà una desena de joves -entre ells els dos condemnats- van conduir a la força a la menor, que llavors tenia 14 anys, per violar-per torns, i després van publicar algunes imatges de l'agressió sexual a les xarxes socials.


 

Indemnització a la víctima de més de 32.000 euros

La condemna és per una violació comesa "amb una violència i intimidació particularment degradant i vexatòria i també, a més de les penes de preso, recull "el pagament conjunt a la víctima de 32.250 euros en concepte d'indemnització per danys morals, seqüeles i el mes i mig que va haver de romandre ingressada a l'hospital després de l'agressió.

En la seva sentència, la sala destaca que la menor "es va sentir absolutament sola en una casa abandonada", a la qual només es podia accedir per un forat a les finestres, lluny de la població de Pineda de Mar i "on ningú podia sentir-la encara que cridés ".

La menor va ser agredida en presència d'altres 10 menors. Segons la sentència, la víctima "Es va sentir paralitzada al constatar que va quedar envoltada per un grup de nois més grans que ella (...), les circumstàncies de lloc descrit i el context o ambient en què es va produir l'agressió", apunten els magistrats, els que recalquen que aquesta intimidació va portar la menor a espantar-se i quedar-se "sense capacitat de reacció", adoptant una actitud de "submissió i passivitat".

A més dels dos adults condemnats, hi ha dos menors identificats que estan fent un procés paral·lel com a menors. La resta dels que haurien participat, no han pogut ser identificats.


 


 

A més de la pena de presó (16 anys i mig i 17 anys i mig), la sala també imposa com a penes afegides pel delicte d’agressió sexual continuat:

.- la prohibició de comunicació i aproximació a menys d’un quilòmetre d’on pugui trobar-se la víctima durant un temps de 10 anys superior a la pena de presó imposada.

.- llibertat vigilada, un cop finalitzada la pena de presó, per un temps de 10 anys

.- inhabilitació especial per a qualsevol feina o ofici que comporti contacte amb menors per un període de 5 anys superior a la pena de presó imposada.

I, per la pena de descobriment i revelació de secret, se’l imposa la pena afegida de:

.- la prohibició de comunicació i aproximació a menys d’un quilòmetre d’on pugui trobar-se la víctima durant un temps de 4 anys superior a la pena de presó imposada