Vés al contingut
Josep Maria Sala metge voluntari

Dr. Josep Maria Sala: «Els malalts que he atès en la pandèmia tenien un agraïment que no he sentit en 40 anys de professió»

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Josep Maria Sala és metge jubilat resident a Pineda que durant la crisi del COVID 19 ha atès més de 700 consultes telemàtiques. Arran de la saturació dels serveis sanitaris, el Doctor Sala va decidir ajudar com a voluntari, com altres metges jubilats. En una entrevista a Ràdio Pineda, ha explicat que a través del Col·legi de Metges va inscriure's a la plataforma d'atenció telemàtica de DKV al mes de març. Des de llavors, ha atès tot tipus de consultes sobre el coronavirus de manera telemàtica i també telefònica, en els casos més delicats. Josep Maria Sala ha dit que ha pogut establir una molt bona relació amb les persones que atenia, tot i ser consultes telemàtiques.

El Doctor Sala ha afegit que ha anat aprenent sobre el virus durant aquesta pandèmia, ja que cada dia es presentava informació nova. Ha explicat que es va trobar amb afeccions a la pell en infants, que més tard es van confirmar que eren símptomes de coronavirus.

 

 

Va arribar a treballar durant 12 hores diàries, va atendre fins a 50 consultes diàries per telèfon, i d'aquestes, un 5% van ser derivades a les urgències dels hospitals. Ho va passar malament quan veia que alguns pacients trucaven a urgències o al 061 i no els contestaven.

Després d'atendre més de 700 consultes, el metge voluntari Josep Maria Sala ha dit que «s'ha sentit útil mentre ajudava a la gent quan potser no tenien un altre recurs». El doctor Sala és metge jubilat especialitzat en medicina de família, ha estat metge del CAP de Pineda i té la seva consulta a Pineda de Mar des de fa 40 anys.