Vés al contingut
1

El ple aprova tres mocions contra el racisme, pel foment de l'ús de la bicicleta i per impulsar un model públic de residències i d'atenció a la gent gran

 

Aquí pots veure el ple celebrat de forma telemàtica

 

Punts aprovats al ple de juny

El ple ha aixecat la suspensió dels mercats setmanals de Pineda i ha aprovat una ampliació de l'espai que ocupa el mercat de Poblenou fins que torni la normalitat. Tots els partits hi han votat favorablement.

El ple ha aprovat també la modificació de l'ordenança sobre la utilització de bens, serveis i instal.lacions municipals.

El ple també ha donat compte de temes relacionats amb l'avocació a alcaldia de les competències delegades de la Junta de Govern Municipal arran de la Covid-19. També ha donat compte de les justificacions de les aportacions rebudes dels grups municipals durant el 2019 i l'aprovació de la modificació de crèdit arran dels ajuts de la Covid-19.

 

El ple també ha aprovat les bases reguladores per a la subvenció de l'adquisició d'ordinadors portàtils per a l'alumnat d'educació primària, secundària, cicles formatius, batxillerat, estudis universitaris i escola d'adults de Pineda, curs 2020-2021. La proposta va ser presentada per la regidora d'Educació Sandra Pérez.

Tots els partits van donar suport a la proposta i es va aprovar per unanimitat.


 

Mocions

ERC-JxP ha presentat una moció de suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial


La moció recorda l'origen de la proclamació del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial per fer «imprescindible continuar reivindicant una societat igualitària i lliure de discriminació racial». Reclamen «avançar i construir futur des d’un compromís cívic basat en els valors de la justícia social i la igualtat» i el «valor de la diferència».

La moció demana treballar des de tots els àmbits i esferes per combatre les actituds de caràcter racista i demana a l’àmbit polític, promoure polítiques de caràcter intercultural que facin possible la igualtat efectiva entre les persones. Va ser presentada pel regidor Hugo Ernesto Guffanti.

La moció mostra el rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació racial. Demana assumir el compromís de treballar per defensar sempre els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat de la ciutadania, amb tota la ciutadania d’origen divers. També demana adherir-se a les manifestacions o actes per a l’eliminació de la discriminació racial que se celebrin al nostre municipi o país i fer arribar l'acord a la Presidència de la Generalitat de Catalunya i a la Presidència del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació de Micro-pobles de Catalunya, així com a totes les entitats de Pineda.

 

La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Pineda.


 

ERC-JxP ha presentat una moció per la promoció i ús de la bicicleta.

ERC-JuntsxPineda ha presentat la moció al ple de juny per «promoure la bicicleta com a mitjà de transport entre els ciclistes no habituals». S'ha impulsat conjuntament amb les seccions locals d’ERC de Calella, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Tordera. La moció proposa «crear una xarxa de vies per a desplaçaments segurs, carrils bici reals i vies on les bicicletes tinguin prioritat». També demana «iniciar converses amb els diferents ajuntaments per fer vies temporals per la circulació cap al lloc de treball i altres de permanents per la connectivitat urbana entre les ciutats».

També demana «iniciar un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida que contempli els municipis de l'Alt Maresme» i «reforçar la seguretat dels escolars en bicicleta mitjançat desenvolupament de vies ciclistes temporals».

La moció va ser llegida per la regidora Marta Garcia (ERC-JxP).

Per tot això demanen fer tot el possible per garantir que els usuaris de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal motoritzats (scooters i patins elèctrics) puguin circular de manera segura, assegurant la convivència i la seguretat viaria i instal.lar aparcaments segurs a prop de l’estació del tren, centres escolars públics, i equipaments esportius municipals, entre d’altres.

La moció va ser aprovada per unanimitat.

 

Pineda en Comú ha presentat una moció per impulsar un model públic de residències i d'atenció a la gent gran de Catalunya.

Segons afirma el partit, «davant la crisi sanitària provocada per el COVID-19 han quedat afectats tots els sectors dels serveis públics i privats del nostre país, i en especial les residències de gent gran, amb falta de recursos, places i finançament».

La moció fa un repàs també de la situació creada a les residències durant els pitjors moments de la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta moció, Pineda En Comú demana «un canvi en el model d’atenció a les persones grans i/o dependents que consideri essencial el dret fonamental a un envelliment digne, que garanteixi l’autonomia de cada persona per poder gaudir d’una vida plena». També demana que la Generalitat assumeixi les seves responsabilitats dignificant i garantint la qualitat d’atenció a les residències, apostant per un sistema públic, «posant les persones i les seves necessitats al centre on es fomenti l’atenció i l’autonomia personal per davant de criteris economicistes». La moció va ser presentada pel regidor Marcos Ortega.

La moció també demana més serveis d'atenció, com educadors socials o psicòlegs entre altres i impulsar un nou model de gestió. Demana incrementar el pressupost i garantir que es pugui atendre les persones des del sistema públic de salut i fer-ho amb qualitat.

La moció s'ha aprovat pels vots de Pineda en Comú, que l'ha presentat, i els vots del PSC i En Marxa-JxCat. ERC-JxP es va abstenir en la votació.

Segons aquest comunicat, a Catalunya hi ha més de 64.000 persones grans i/o dependents en 1.073 residències, 35.000 places privades (moltes d’elles en mans d’empreses de la construcció), 14.000 en centres d’entitats socials i només 10.000 places públiques. Consideren que són «places totalment insuficients, amb una llista d’espera de més de 3 anys i una situació similar pels centres de dia».


 

Pack 'Reactiva't' a Ràdio Pineda. Tarifes especials de publicitat

El ple també ha aprovat unes tarifes especials de publicitat a Ràdio Pineda en suport al comerç local que s'aplicaran fins a finals d'any a preus molt econòmics. Ràdio Pineda oferirà dos packs publicitaris, amb el nom de PACK REACTIVA'T. Cada pack publicitari inclou 2 falques diàries, a 45€ al mes, o bé 4 falques diàries a 85€ al mes. Aquests preus especials només seran per comerços i establiments de serveis de Pineda.

Tots els partits hi van votar a favor.

 

 

Torn obert de paraules

ERC-JxP va lamentar que el govern local no participés en l'acte de l'arribada de la Flama del Canigó com a símbol de la defensa de la llengua catalana i va dir que «se'ls trobava a faltar». L'alcalde va respondre que els regidors dels partits de l'oposició també representen l'Ajuntament. També va preguntar pels grups de persones que van sense mascareta en terrasses i espais públics i van demanar fer alguna iniciativa per demanar l'ús de la mascareta. També van preguntar pel fet que algunes persones no estan cobrant els ERTO's i com l'Ajuntament ajuda a les persones que no està cobrant els ajuts.

ERC-JxP va preguntar per les mesures que es duran a terme per fomentar el turisme a Pineda, tant en promoció turística a la platja com al Montnegre i van demanar més suport al sector turístic perquè «dóna feina a molta gent». Van demanar més celeritat en la resposta a les instàncies que adrecen a l'Ajuntament ja que actualment no es poden adreçar directament a les persones tècniques responsables per obtenir informació. També han fet referència al projecte de vigilància amb drons a la platja de Pineda i van preguntar sobre si ja està actiu el servei tenint en compte que l'expedient per fer la contractació encara no està aprovat definitivament. L'alcalde va dir que «es farà en dies puntuals i es manté la idea d'activar aquest servei» amb una contractació menor i s'estan estudiant diverses opcions per poder-ho fer».

 

Pineda en Comú va preguntar sobre el Pla de Xoc per fer front a la Covid-19 d'ajudes a empresaris i autònoms i va preguntar pel nombre de sol.licituds fetes i les aprovades. També va preguntar ajuts en la gestió de sol.licitar l'Ingrés Mínim Vital i crear una oficina per a poder demanar les ajuts i donar facilitats a les persones que ho necessitin.

També va preguntar sobre les dificultats que tindran moltes famílies per a pagar els lloguers i hipoteques com a conseqüència de la Covid-19 i va demanar recopilar la informació i el diagnòstic per a fer el pla de reconstrucció de Pineda i convocar les entitats que treballen en aquest àmbit.

 

En Marxa-Junts per Catalunya va preguntar per la 'tòmbola' per fomentar les compres a Pineda i va demanar que es tingui en compte tots els comerços perquè no se «sentin exclosos». També ha demanar que les sancions per incompliment del confinament «no està clar qui les cobrarà» però ha demanat que l'Ajuntament de Pineda faci la petició oficial a la Generalitat perquè el propi consistori pugui cobrar els imports i «no quedi a l'aire». També ha dit que «seria bo de fer públic el cost de l'incivisme a Pineda» per reduir els actes com ara l'abandonament de mobles al carrer. També ha demanat que l'Innova treballi i pugui aconseguir que els joves tingui una oportunitat per a trobar feina amb accions adreçades a aquest col.lectiu d'edat. També ha fet referència a l'arribada de la Flama del Canigó i va demanar que la senyera de la Plaça de les Mèlies pugui ser renovada.