Vés al contingut
1

El metge pinedenc Albert Bellvert publica un llibre sobre la COVID-19 des de l'Atenció Primària

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El metge pinedenc Albert Bellvert ha publicat un llibre dedicat a la lluita contra la COVID-19 des de l'atenció primària. És un dels primers llibres publicats a Espanya per un metge que "descriu la crisi sanitària des de les 'trinxeres' o 'mur de contenció' de sistema sanitari".  El llibre és titula 'PUT .. VIRUS, crònica d'un metge resident durant la crisi de la COVID-19 a l'Atenció Primària'. Està disponible a la plataforma digital d'Amazon i, segons ha explicat el metge i autor a Ràdio Pineda, és "un homenatge a tot el personal sanitari i a les víctimes de la COVID-19 ".

 

En l'entrevista sobre el llibre a Ràdio Pineda, també ha parlat de l'inici de l'expansió del virus i dels protocols que va viure des del seu ambulatori, a Llefià. Per exemple, al principi si un metge detectava un cas sospitós de COVID-19, no el podia etiquetar com a tal, si el pacient no havia estat en determinats països, per «criteri epidemiològic». Setmanes després, efectivament, es comprovava que tenia Coronavirus. Els metges alhora, no tenien equips i estaven desprotegits

 

 

1
Albert Bellvert, entrevistat per Maria-Josep Hernàndez a Ràdio Pineda

 

 

El llibre recull moltes experiències dures que ha viscut des de l'atenció primària a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, com l'atenció a la gent gran de residències, o amb persones molt fràgils. Tot i així, ha explicat que entre els afectats també hi ha hagut joves, com un company seu, metge resident, que va estar ingressat i intubat a l'Hospital de Mataró.

També ha parlat de possibles rebrots de la COVID-19. Ha dit que el sistema sanitari ara està mes preparat, però cal estar atents a com evoluciona el virus, i sobretot al que pot passar a l'hivern.


 

El llibre PUT VIRUS crònica d'un metge resident durant la crisi de la COVID-19 a l'Atenció Primària'. Està disponible a la plataforma digital d'Amazon en català, i properament en castellà. El pròleg és del doctor Carles Alba ladejo, que ha estat el seu tutor durant la seva residència com a metge de Medicina Familiar i Comunitària. Albert Bellvert continua treballant al CAP de Llefià un cop ha acabat la seva formació.