Vés al contingut
km

Junts per Catalunya-EnMarxa reclama que el pacte local impulsat per l’Ajuntament arran de la Covid-19 "reactivi l'activitat econòmica i generi ocupació"

Foto: Noemí Llorens

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Noemí Llorens ha explicat a Ràdio Pineda que proposa cinc eixos «per resoldre els problemes que estan sorgint i que sorgiran d’habitatge i també generar ocupació perquè Pineda no s’enfonsi».

 

Els eixos de la proposta de Llorens són un pla d'habitatge social posant-lo com a prioritat i «preveure i donar solucions a les persones que l’estat d’alarma les ha deixat en una situació vulnerable perquè han perdut la feina». Segons afirma, hi ha hagut 108 sol·licituds i demana destinar el 15% dels habitatges buits a Pineda a lloguer social.

 

Un altre eix és el Pacte Local per a l'Ocupació i Borsa de Treball Municipal així com modernitzat i actualitzar el Polígon Industrial de Pineda i canviar els usos per permetre que s’instal·lin noves empreses de serveis i generar nova activitat econòmica i més llocs de treball.


 

També proposa incrementar l'activitat comercial al carrer, fer rendible el reciclatge amb la implantació de maquines d’envasos que ens retornin diners en forma de vals per a poder bescanviar a les botigues i locals de restauració del municipi.

 

Segons ha dit Noemí Llorens, «Pineda és el segon municipi del Maresme amb els índex d’atur més alts i s’està convertint en un problema estructural que els darrers ajuntaments no han sabut prestar-li l’atenció que la situació requeria». Ara, amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19 i l’estat d’alarma que ho ha paralitzat tot la situació pot ser encara pitjor segons assegura. «Calen solucions ràpides, valentes i imaginatives”, reclama Noemí Llorens, regidora Junts per Catalunya i d’En Marxa. Llorens comparteix que ara és el moment de fer front comú per superar una situació que qualifica de “molt difícil”.


Noemí Llorens ha anunciat que portarà les propostes a la pròxima reunió municipal amb la resta de partits que es fa aquesta mateixa tarda.