Vés al contingut
1

La Platja de la Riera de Pineda ha obtingut la Bandera Blava 2020

En anys anteriors, Pineda també tenia la qualificació de Bandera Blava a la Platja dels Pescadors, però arran dels temporals, no l'ha pogut obtenir. Recordem que s'hi fan obres per fer una escullera després de les destrosses importants del temporal Glòria i el posterior temporal durant el mes d'abril, en plena pandèmia de la Covid-19.

 

1
Tram de la Platja dels Pescadors afectat pel temporal a l'abril d'aquest any

 

1
Estat actual de les obres en un tram de la Platja dels Pescadors

 

La distinció distingeix la qualitat de l'aigua, la bona gestió ambiental i recollida selectiva i els serveis de salvament i socorrisme. A més també ha de tenir fàcil accés i lavabos per a persones amb discapacitat.

En el cas de Pineda, la platja dels Pescadors afectada pels temporals no obté la Bandera Blava però al sector de llevant d'aquesta platja, des de la Confraria de Pescadors fins la Platja dels Pins, sí que hi ha serveis i la platja està en bon estat per a prendre el sol o fer-hi el bany durant l'estiu.

 

Calella obté la qualificació de Bandera Blava per la platja de Garbí, Malgrat a l'Astillero i a la platja del Centre, Sant Pol de Mar a la platja de les Barques i també la platja de Canet entre altres. En total, 95 platges de Catalunya tenen el distintiu.