Vés al contingut
1

Ja no hi ha cap persona ingressada a l'Hospital de Calella amb Covid-19

Ahir es van donar les dues altes de les dues persones que encara restaven ingressades que van ser acomiadades amb aplaudiments per part del personal sanitari. Amb aquestes dues noves altes, se n’han donat un total de 106 des que es van començar a detectar i registrar els primers casos als hospitals de la Corporació, a principis de març.

L'altre bona notícia és que des del 22 de maig no ha ingressat cap altre pacient amb Covid-19. Cal tenir en compte però totes les mesures de distància per mantenir la població segura.


A l’Hospital de Blanes encara hi queda una persona, de les dues que hi havia. Una d’elles ha rebut l’alta aquest dilluns. A Blanes s’han registrat un total de 99 altes i s’han hospitalitzat 106 pacients per coronavirus fins avui. En aquest centre des del passat 1 de juny no ha ingressat cap més pacients a causa de la Covid-19.

 

 

Salut proposa que la Regió Sanitària de Girona i Catalunya Central avancin a la fase 3 el proper dilluns

La resta de regions es mantindrien com estan ara, algunes en fase 2 i d'altres també en fase 3. La Generalitat serà la responsable de les decisions que es prenguin en fase 3 i fins i tot podria permetre la mobilitat entre zones. No es pot viatjar encara a altres comunitats autònomes ni a França ni a Andorra.

La proposta l'ha aprovada el Procicat i els informes ja s'han enviat al govern espanyol. Segons els indicadors del Departament de Salut, l'índex de rebrot és de 11,6 a Girona, i per tant el risc de contagi és baix. A la resta de Catalunya el risc també és baix. Pel que fa a la incidència acumulada per 100.000 habitants en els últims 7 dies, és de 11,1 a Girona i per tant, ha anat baixant amb el pas dels dies.

 

Segons algunes fonts, la mascareta continuarà essent obligatòria en cas de no poder garantir els 2 metres de distància i els treballadors han de poder disposar de sabó o gels hidroalcohòlics, entre altres.

L'Estat d'Alarma acabarà el 21 de juny al conjunt de l'Estat però hi haurà mesures fins que acabi la crisi sanitària.