Vés al contingut
1

ERC-JuntsxPineda anuncia que presentarà una moció al ple per «promoure una mobilitat sostenible i saludable»

Fotos: ERC-JxP

 

ERC-JuntsxPineda ha anunciat la moció durant el ple de juny per «promoure la bicicleta com a mitjà de transport entre els ciclistes no habituals». Volen impulsar la proposta conjuntament amb les seccions locals d’ERC de Calella, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Tordera.

La moció proposa «crear una xarxa de vies per a desplaçaments segurs, carrils bici reals i vies on les bicicletes tinguin prioritat». També demana «iniciar converses amb els diferents ajuntaments per fer vies ciclables temporals per la circulació cap al lloc de treball i altres de permanents per la connectivitat urbana entre les ciutats».

També demana «iniciar un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida que contempli els municipis de l'Alt Maresme» i «reforçar la seguretat dels escolars en bicicleta mitjançat desenvolupament de vies ciclistes temporals».

Per tot això demanen fer tot el possible per garantir que els usuaris de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal motoritzats (scooters i patins elèctrics) puguin circular de manera segura, assegurant la convivència i la seguretat viaria i instal.lar aparcaments segurs a prop de l’estació del tren, centres escolars públics, i equipaments esportius municipals, entre d’altres.

 

1