Vés al contingut
1

Totes les guinguetes muntaran a les platges de Pineda i l'Ajuntament amplia serveis per a persones amb mobilitat reduïda

Totes les guinguetes de Pineda han manifestat que volen muntar el seu negoci aquest any, malgrat que un parell no ho podran fer al seu lloc habitual. Són el Moloko i el Thiaré, que habitualment munten en el tram que ha quedat afectat pel temporal i on s'hi fan obres. L'alcalde de Pineda ha dit que «s'han buscat noves ubicacions i ja han començat a muntar».

Un dels negocis es muntarà a la Platja dels Pescadors, entre la Confraria i la guingueta La Calma, i l'altre es muntarà a la Platja de la Riera. No es muntaran sobre de la sorra sinó damunt del Passeig de Mar en uns espais que inicialment ja estaven habilitats per a muntar aquestes negocis.

 

1

 

L'alcalde també ha dit que «les platges de Pineda tenen novetats com ara cinc lavabos, neteja de la sorra, passeres i dutxes habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. També ha informat que davant dels moduls de salvament hi haurà una zona d'ombreig.

 

1

 

1

El modul de Poblenou s'instal.larà al lloc habitual, mentre que el mòdul de la Platja de la Riera s'instal.larà ara a la Platja dels Pescadors, molt a prop de la guingueta La Calma ja que al seu lloc habitual s'hi fan les obres de l'escullera.

 


 

 

Les obres de la nova escullera

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «era necessari poder arranjar la platja encara que això afecti part de l'estiu». Les màquines estan construint una gran escullera sota l'antic carril bici que ja s'ha retirat. S'hi estan posant blocs de pedra i al damunt hi haurà sauló que hauria de permetre també el pas per a bicicletes però sense asfalt. L'escullera hauria de permetre també salvar el passeig davant de nous temporals. Xavier Amor ha dit que confia «que a l'estiu puguem anar a la platja i les obres van a bon ritme».

Les obres es fan a una part de la Platja dels Pescadors i a la Platja de la Riera. També ha dit que «caldrà trobar un equilibri entre la mateixa natura, però també amb l'ús que es vol fer del passeig i que pugui tenir activitat econòmica». Com que s'està construint una escullera, en alguns trams caldrà instal.lar rampes per arribar fins la sorra ja que ha quedat algunes metres per sota del nivell anterior als darrers temporals.

L'alcalde també ha dit que «a la zona que s'està restaurant no estarà del tot apunt per l'estiu ja que faltaran instal.lacions i mobiliari urbà, però s'intentarà que la gent hi pugui transitar».

 

1

 

1