Vés al contingut
1

Declaració institucional d'urgència de l'Ajuntament de Pineda sobre el tancament de Nissan a Catalunya

 

L'Ajuntament de Pineda ha acordat aquesta tarda una "Declaració institucional d’urgència" sobre la decisió adoptada per l’empresa automobilística Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya. La declaració l'han acordat aquesta tarda els i les portaveus de les quatre formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament, encapçalats per l'alcalde, Xavier Amor i la portaveu del PSC Sílvia Biosca, Mònica Palacín (ERC-JxP), Marcos Ortega (Pineda En Comú) i Noemí Llorens (En Marxa-JxCat)

 

 

La declaració institucional és la següent:

 

Coneixedors de la decisió adoptada per la companyia automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial dels centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del llobregat i L’Hospitalet de Llobregat els Portaveus dels Grups polítics municipals de l’ajuntament de Pineda de Mar volem manifestar:

 

1. Reiterem el total suport als treballadors i les treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, estan en vaga indefinida i porten anys lluitant en defensa dels llocs de treball

 

2. Expressem la nostra preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà en primer terme per als treballadors i treballadores de la Nissan a Catalunya i també per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

 

3. Manifestem que el sector de l’automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considerem que en l’estratègia industrial, d’innovació i futur és un tractor important de l’economia, amb teixit industrial consolidat, amb oportunitats de futur que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.

 

4. Instem totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern de l’Estat) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.

 

5. Emplacem el Govern de l’Estat espanyol i el Govern de la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l’activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible convençuts que tenim capacitats en I+D+i, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.

 

6. Traslladar la declaració institucional d’urgència al comité d’empresa de Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i a Nissan.