Vés al contingut
1

Aquest dilluns, nou ple telemàtic de l'Ajuntament de Pineda

Avui es celebra el Ple de l'Ajuntament de Pineda, també de forma no presencial arran de l'Estat d'Alarma decretat pel govern central.

El ple porta a aprovació la ratificació de la segona convocatòria de subvencions per empreses, persones autònomes i famílies que s'han vist afectades amb una reducció d'ingressos per la crisi del Covid19.

També hi ha una modificació sobre l'ordenança sobre l'ocupació de terrenys públics amb material de construcció o runes. Es fa un canvi davant la situació socioeconòmica pel Covid19.

El ple donarà compte de la liquidació del pressupost de 2019. Aquest punt cal votar-lo. 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha explicat que el romanent de 2019 és de 7,4 M€. D'aquests diners, cap a 5 M€ es destinen a obres programades, i la resta, 2,5 M€ es destinaran a projectes de futur per Pineda i a ajudes pel Covid19.

 

Xavier Amor també ha dit que «s'ha fet una fotografia del pressupost de futur, i aquest 2020 els ingressos a l'Ajuntament es poden reduir en 4 M€ menys.

També donarà compte del programa de verificació d'activitats comunicades GIA i tractarà els decrets d'alcaldia i el Torn Obert de Paraules i les mocions.

ERC-JxP ha anunciat una moció per «aplicar i reforçar el dret a l'empadronament sense domicili fix». També presentarà una segona moció sobre la flexibilitat de les regles fiscals.

 

El ple es celebrarà dilluns a les 5 de la tarda de forma telemàtica i es podrà seguir en directe al canal de ràdio per internet, a www.radiopineda.cat i al canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda.