Vés al contingut
1

Cap cas crític als hospitals de Calella i Blanes mentre baixen els ingressos

Hospitalització a Calella. Foto: CSMS

 

Han passat dos mesos des dels primers casos de coronavirus declarats als centres hospitalaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva: els Hospitals Sant Jaume de Calella i l’Hospital de Blanes. Les dades van millorant, i en l'últim mes (des del 16 d’abril i fins al 18 de maig) no s’ha registrat cap pacient crític nou que hagi requerit ventilació mecànica. Els pacients crítics atesos es van concentrar en el primer mes, quan el nombre de casos era més elevat. Recordem que a Calella 20 persones van requerir ventilació mecànica i a Blanes 28.


 

Des que es van detectar els primers casos de Covid-19 als centres hospitalaris de la Corporació, a l’Hospital de Calella hi ha hagut fins ara un total de 723 pacients atesos a qui se’ls hi ha fet la prova de detecció del coronavirus. D’aquests, el 20.4% han estat casos positius (148 persones) i 575 negatius (79.5%).


 

Pacients afectats per la Covid-19 donats d’alta: 99 a Calella i 96 a Blanes

El nombre total de pacients que han rebut l’alta hospitalària a l’Hospital de Calella des de l’inici de la pandèmia ha estat de 99 persones i a Blanes 96.

També a l’Hotel Salut, que ha fet de reforç i va tancar el 15 de maig, des de la seva obertura el passat 3 d’abril va atendre un total de 51 persones, 42 de les quals pacients que havien requerit hospitalització, 22 de l’Hospital de Calella i 20 del comarcal de Blanes.


 

Defuncions a causa de la Covid-19: 31 a Calella i 20 a Blanes

El nombre total de defuncions per la Covid-19 als hospitals de la Corporació ha estat de 51. A l’Hospital de Calella han mort 31 pacients i a l’Hospital de Blanes se n’han produït 20.

 

1
L'hospital de Blanes


 

Professionals afectats i proves serològiques

Fins el dia d’avui 623 professionals dels diferents centres de la Corporació se’ls hi ha fet el test PCR, 136 han donat positiu, dels quals 2 continuen en aïllament i la resta ja s’han reincorporat.


 

D’altra banda, des del 24 d’abril als professionals de la Corporació se’ls hi van començar a fer els tests ràpids de detecció de la Covid-19, es tracta de proves d’anticossos que permeten saber si la persona ha passat la Covid-19 o té certa immunitat davant el virus per algun altre motiu. Fins avui s’han fet 1.290 proves, el 94.5% (1.219) han sortit negatives i 5,5% (71) positives, de les quals només el 2,9% (38) han generat anticossos de llarga durada. Aquestes proves serològiques no s’han fet de moment als 136 professionals que van donar positiu al test PCR.

 

Pots consultar totes les dades al PDF adjunt (sota les icones de Xarxes Socials) 

 

.