Vés al contingut
1

Pineda passa a la fase 1 però es demana mantenir les mesures higièniques i de distanciament per evitar nous contagis

Des d'avui Pineda passa a la Fase 1 de la desescalada, ja que pertany a la Regió Sanitària de Girona. Ja des d'aquest matí es poden veure alguns canvis, molts visibles, a les places i carrers, amb l'obertura de les terrasses dels bars i restaurants, que fins ara, en Fase 0. només podien oferir menjar per emportar. Bars i restaurants poden habilitar un 50% de les terrasses, amb màxim 10 persones per taula i mantenint distància de seguretat. Poden continuar oferint menjar per emportar. I els negocis de menys de 400m2 poden ja atendre sense cita prèvia, limitant a un 30% l'aforament i respectant les mesures de seguretat.


 

Ja es permeten trobades d'amics i familiars fins a 10 persones. Poden ser en domicilis privats o espais públics, però dins de la mateixa regió sanitària, i mantenint la distància de seguretat de dos metres. No es permeten les visites a residències de gent gran ni a persones en aïllament.


 

El desplaçament és lliure a altres municipis de la mateixa regió sanitària. En vehicle privat, poden anar persones d'un mateix habitatge, màxim 9 persones. Si no és així, màxim 2 persones per fila de seients. Hotels i allotjaments turístics podran obrir però amb les zones comunes tancades.

 

Mesures de l'Ajuntament de Pineda

S’intensificaran els treballs de neteja i desinfecció dels Serveis Municipals perquè tothom pugui passejar i desplaçar-se per un espai públic en bones condicions. També es reobrirà al públic el cementiri municipal, amb un control  d’accés i aforament. Pel que fa a la zona blava i verda, coincidint amb una disminució de les restriccions de moviment, es reactivarà per afavorir l’estacionament de veïns i veïnes que tornen a treballar i als comerços que aixequen persianes.


 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha parlat dels ajuts a bars i restaurants. Ha dit que cal ajudar als que tenen terrassa, però també en els establiments que no tenen terrassa i encara ho tindran més complicat. Ha dit que «hi ha Ajuntaments que s'han centrat sols en mesures pels establiments que tenen terrassa, i des de l'Ajuntament de Pineda s'ha preferit ser equitatiu, i fer més diversitat d'ajuts». No es cobrarà pels mesos que estan tancats i la resta serà un descompte del 50%, segons ha explicat Xavier Amor.


I per tots els negocis, l'Ajuntament preveu un paquet de mesures i bonificacions que tenen a veure amb la fiscalitat: escombreries, vehicles, gual, etc.

 

Neteja i desinfecció dels espais públics

Amb la progressiva sortida al carrer dels ciutadans i ciutadanes, l’Ajuntament de Pineda i els seus Serveis Municipals es centraran en la neteja i desinfecció d’espais públics per continuar fent front a la propagació de la Covid-19. S’intensificaran la retirada de fulles, l’escombrada de voreres, les accions a parcs i passeig marítim, el repàs de contenidors, la desinfecció viària i el buidatge de papereres.

Per tal de centrar aquests esforços, el servei de recollida de mobles continuarà inactiu, i es demana a les persones que utilitzin la deixalleria municipal que es troba oberta per a tota la ciutadania. 

 

Reobertura del cementiri municipal 

A partir de dilluns també reobrirà el cementiri municipal. Ho farà amb control i limitació de l’aforament i amb un horari especial de dilluns a dissabte de 10 a 13 h. Serà obligatori l’ús de mascareta al recinte. 

 

Reactivació de la zona verda i blava

Malgrat que dilluns comenci la fase 1 del desconfinament, hi ha moltes persones de Pineda que porten setmanes treballant i per fer-ho necessiten utilitzar el vehicle privat. Per aquest motiu i també per afavorir la rotació en zones comercials, l’ajuntament a decidit reactivar la zona verda i blava de Pineda. Durant la setmana del 18 al 24 de maig el personal controlador de la zona verda i blava faran tasques d’informació als vehicles que no es trobin degudament estacionats.

 

1