Vés al contingut
1

Ingrid Castillo (advocada): "El confinament agreuja situacions de violència de genere"

Escolta aquí l'entrevista a Ingrid Castillo

 

Amb l'estat d'alarma decretat les darreres setmanes s'han agreujat algunes situacions de dones que pateixen violència de genere. També s'han detectat més casos de violència entre fills i pares o vers els propis fills.

Moltes dones que pateixen ja de per sí, violència a la llar, ara la pateixen de forma més accentuada amb el confinament dins de casa. L'advocada pinedenca de ICP Advocats, Ingrid Castillo, ha dit que «s'ha notat un increment de casos denunciats» en un col.lectiu especialment vulnerable «obligades a viure amb el seu agressor, i per tant, tot s'accentua més».

Ingrid Castillo ha afegit que normalment la dona que pateix violència domèstica «té por a sortir-ne per manca de capacitat econòmica per gestionar el problema i per això moltes vegades no es donen les passes adequades».

Ha afegit que poden rebre ajuts i pensió d'aliments pels menors i un seguit d'ajuts que s'activen per part d'Ajuntament i la Generalitat.

Ha afegit que tots els procediments judicials per aquests casos es celebren malgrat l'estat d'alarma i els jutges i els diversos serveis d'atenció a la víctima continuen actius. Es pot trucar al 900 120 120 o fer un mail al 900120120@gencat.cat. També podeu trucar al 016 i al whattsap 671 77 85 40


 

L'advocada Ingrid Castillo ha explicat també que «amb el confinament s'han produït algunes situacions de discrepància en la parella en cas de tenir custòdies compartides». Ha dit que «tot està contemplat» i en aquest sentit demana «sentit comú a la parella per no afectar negativament als fills i filles».

Ha afegit que alguns procediments es troben aturats sense sentència arran de la situació social que estem vivint.


També ha dit que «sovint algun progenitor, o els dos, pateixen situacions laborals complexes i de vegades no es pot complir el pla de pensions». Hi ha casos en que «hi ha una incapacitat de fer pagaments i es creen situacions complicades». Tot i això, ha dit que «en un 80% dels casos del seu bufet, es resol amb bona voluntat de les dues parts». La resta pot acabar als jutjats ja que en algunes ocasions hi ha mala relació entre els dos progenitors.

 

1


Fotos: ICP Advocats