Vés al contingut
6

Residència Paradís del Mar: 'Si en aquesta lluita hi ha herois, aquests són els avis i les àvies'.

Fotos: Residència Paradís del Mar

 

 

Escola AQUÍ l'entrevista

 

Escolta AQUÍ la salutació de la residència

 

 

 

'Si en aquesta lluita hi ha herois, aquests són els avis'. Amb aquestes paraules s'ha expressat la directora de la residència Paradís del Mar Pepi Villalta. I es que enmig de la pandèmia a causa del Coronavirus, els residents del Paradís de Mar porten prou bé el confinament. Tot i així, Pepi Villalta ha dit que ho estan vivint 'angoixats, però gràcies a Déu estem bé perquè estem lliures de contagis i estem sans'

 

1

Pepi Villalta és la directora de la Residència Paradís del mar

 

 

Pepi Villalta ha explicat que a part dels protocols diaris que els envia CatSalut, Benestar Social i l'ambulatori, segueixen totes les pautes que arriben dia a dia. Ha dit que moltes persones s'han bolcat en dotar-los de material de protecció que necessiten per treballar i també de les persones que han fet les tasques de desinfecció, tant el personal de l'empresa que tenen contractada, com l'Ajuntament de Pineda i la UME.

 

Pepi Villatla ha dit que han extremat les mesures d'higiene i de desinfecció a la residència. El personal es canvia a dins i es desinfecta abans de començar a treballar, també es fan rentat de mans molt sovint i fan tot el possible per tal que el virus no entri a la residència.

 

2

L'equip de la residència amb missatges positius

 

 

La directora de la residència Paradís del Mar ha dit que els residents, al principi del confinament es van angoixar una mica. Ara procuren no posar massa les notícies, es fan moltes activitats a la residència i mantenen el contacte amb els familiars amb trucades, videoconferències, les xarxes socials i el correu electrònic.

 

3

 

Recordem que la residència també treballa en coordinació amb un equip de professionals de l'ambulatori. Tot i que la residència té metge propi, també ha valorat positivament el contacte permanent amb l'equip de l'EAP Pineda. Pepi Villalta també ha agraït l'interès de l'Ajuntament i els seus regidors, i de moltes persones anònimes que han portat mascaretes, bates i guants.

 

 

Pepi Villalta ha dit que tots els professionals són importants però ha destacat la feina de les gerocultores, que són les professionals que estan més en contacte amb els residents per ajudar-los en tot el que calgui ja sigui llevar-los al matí, donar menjars, acompanyar-los al lavavo, entre altres tasques.

 

5

 

 

La residència Paradís del Mar actualment té 34 residents i 25 professionals treballant. Actualment no hi ha cap cas de Covid-19. L'entrevista a la directora de la Residència Paradís del Mar la podeu tornar a escoltar al servei de Ràdio a la Carta de Ràdio Pineda.

 

Ràdio Pineda fa fins aquest dijous, una ronda de trucades a les Residències de Pineda per tal de donar visibilitat a la tasca que fan els i les professionals que hi treballen i també per conèixer com viuen els confinament els residents.

 

Aquest dijous entrevistarem a Míriam Castro directora de l'Hotel Residència Pineda. L'entrevista la podeu escoltar a les 8:40h del matí a Ràdio Pineda.