Vés al contingut
1

1 de Maig: CCOO i UGT reclamen el reconeixement social, salarial i laboral del personal dels serveis bàsics en el confinament

Roda de premsa conjunta de CCOO i UGT del Maresme a Mataró

 

CCOO i UGT reclamen el reconeixement social, salarial i laboral de totes les persones que estan treballant al llarg d’aquest confinament per garantir els serveis bàsics. Ho han dit en una roda de premsa conjunta amb motiu de l'1 de maig. També han dit que el retorn a la feina no pot posar en risc a cap persona treballadora , com ha passat al llarg del confinament amb la manca d'equips de protecció (EPI) per a moltíssim dels professionals que treballen, com és el cas dels sanitaris. alhora, han fet una crida al Consell Comarcal del Maresme a reunir la taula dels agents socials, que no s'ha trobat des del canvi de govern resultat de les darreres eleccions municipals. Consideren que "és especialment greu amb la crisi econòmica que s’ha derivat de la pandèmia".


 

Per últim han explicat les diferents accions que estan programades pel 1er de Maig, com l'assemblea telemàtica (primera a la història de les CCOO de Catalunya) amb més de 1500 persones connectades, la manifestació virtual a xarxes convocada pel 1er de maig o el concert en reconeixement de la gent treballadora. La roda de premsa s'ha fet davant de la Comissaria de Mossos de Mataró.

 

 

També es va explicar les reivindicacions generals de les centrals sindicals que son:

- Cal reforçar mesures preventives a les empreses de serveis essencials i en aquelles on gradualment es reprengui l’activitat.

- És necessari acordar mesures per a la suficiència i dignitat dels serveis sanitaris públics, sociosanitaris i residencials perquè puguin fer front a les emergències de cada dia.

- És urgent establir prestacions i rendes socials per garantir els ingressos a totes les treballadores i treballadors, també del treball autònom, i mecanismes de gestió més eficients pel cobrament efectiu. Cal ampliar la renda garantida de ciutadania perquè cobreixi totes les persones que la necessiten.

- S’han d’establir mesures i ajuts per què les treballadores i treballadors puguin fer-se càrrec de filles i fills mentre els serveis educatius estiguin tancats, en especial per a famílies monomarentals.

- S’han de establir mesures i ajuts per què les persones treballadores pugin fer-se càrrec de les persones dependents que abans tenien el suport de centres de dia i d’altres alternatives.

- És urgent protegir les dones que es troben en risc per una situació de violència masclista.

- Reivindiquem prestacions per a les treballadores i treballadores de la llar. Exigim la ratificació del Conveni 189, ja.

- Cal una flexibilització urgent dels procediments de regularització de les persones immigrades, permetent així el seu accés a prestacions socials i a ofertes de treball.

- El govern ha de reprendre els acords del Pacte Nacional per la Indústria.

- Ara més que mai, cal derogar la reforma laboral perquè la fi de la precarització una necessitat bàsica