Vés al contingut
1

1 de Maig: "La crisi sanitària no és un fenomen sobrevingut sinó causat pel sistema capitalista", segons el sindicat COS

El sindicat COS, amb presència al Maresme, ha fet un comunicat amb motiu de l'1 de maig. Recorden que la crisi ens ha afectat sanitàriament, en l’àmbit laboral i social. Afirmen que, no obstant això, "aquesta crisi no és del tot inesperada", i ho vinculen amb "la política de retallades aplicades en els darrers anys", pel quet que "ha provocat un col·lapse sanitari". Pel Sindicat COS, aquest col·lapse "ha suposat milers de morts i unes polítiques associades que han beneficiat unes poques persones per damunt de la salut de totes les treballadores (ERTO, acomiadaments, imposició d’anar a treballar en serveis no essencials…)."


 

Amb motiu de l'1 de maig, anuncien que passem a l’ofensiva per evitar, segons diuen textualment, que la crisi torni "a ser pagada per les de sempre". Reclamen "l’aplicació de les mesures de xoc mentre duri el confinament" i anuncien un període de mobilitzacions i lluita permanent un cop acabi el confinament. Segpons el sindicat COS, "la crisi sanitària no és un fenomen sobrevingut sinó causat pel sistema capitalista"..

 

Comunicat COS

https://sindicatcos.cat/1r-de-maig-2020-passem-a-lofensiva-que-cap-persona-es-queden-enrere/