Vés al contingut
1

Les farmàcies comencen a distribuir les mascaretes gratuïtes amb la Targeta Sanitària

Cartell al C/ Dr. Bertomeu, a les portes de la farmàcia. Foto: Ràdio Pineda

 

Des d'aquest dilluns es poden recollir a les farmàcies el primer milió i mig de mascaretes, de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat. Les farmàcies de Pineda han començat a distribuir-les aquest matí. A cada farmàcia li correspon una partida inicial de 450 màscares i cada persona pot recollir una de gratuïta presentant la targeta sanitària (a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut). Només es distribueix una per persona.

 

La delegada a Pineda del Col.legi de Farmacèutics, Teresa Badia, de la Farmàcia Badia, ho ha explicat a Ràdio Pineda.

 

 

Recomanen anar a la farmàcia esglaonadament i només si es necessita la mascareta de manera immediata per la seva vulnerabilitat o activitat laboral. Aquesta primera tramesa serà insuficient per abastir tota la població però en tornaran a rebre.

 

Es repartiran mascaretes quirúrgiques de la classe 2, amb tres capes més filtració de fluids, capaços de retenir les partícules en sortida. És a dir, dissenyades perquè qui les porti no encomani, però no per evitar contagiar-se. Un cop dispensada la primera mascareta, els usuaris podran accedir a successives dispensacions de mascaretes, d'acord amb els criteris establerts, abonant 0,76€ per mascareta, preu fixat per a la campanya per part del Departament de Salut.

 

A les farmàcies també hi ha gel hidroalcòholic i guants, que ja "van arribant fa dies" a les farmàcies de Pineda amb certa normalitat després de setmanes sense poder-ne vendre.

 

1