Vés al contingut
1

Males dades per l'ocupació al Maresme durant el mes de març

Les oficines d'ocupació comptabilitzen 26.215 persones sense feina, 1.041 més que el mes anterior. La realitat, tant i com recull el Report d'Atur elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, és encara més crua del que marquen les xifres tota vegada que aquestes no recullen el volum de treballadores i treballadors afectats per un ERTO.  Els increments han estat més intensos pel conjunt de la província i de Catalunya que no pas pel Maresme, tant en termes intermensuals com interanuals.

L'atur ha augmentat en tots els grups d'edat, tant en relació al mes passat com a un any abans, cosa que no canvia el fet que la majoria de persones aturades a la comarca, a banda de ser dones (56,55%), tenen més de 55 anys (30,75%).

Les demandes amb durada de 6-9 mesos són les que més han augmentat vers el febrer (25,30%) i les de 9-12 mesos les que més ho han fet respecte de l'any anterior (15,88%).

De forma agregada, l'atur de llarga durada és el que té més pes (37,51%). Ara bé, de forma desagregada són les demandes de menys durada les més nombroses (37,80%), seguides per aquelles que superen els 24 mesos, és a dir, l'atur de molt llarga durada (23,38%).

Pel que fa els grans sectors d'activitat, en relació al mes de febrer l'atur només ha baixat en el sector primari, mentre que en termes interanuals només ha augmentat en el dels serveis. La distribució per sectors segueix mostrant una alta concentració en els serveis, la qual divergeix força entre sexes.

Per seccions econòmiques, s'han donat augments de l'atur respecte del mes de febrer en algunes seccions en què no és gens habitual veure'n en aquest mes, com és el cas de l'hostaleria, transport i emmagatzematge, educació i activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment, entre d'altres. I en gairebé totes les seccions ha augmentat en termes interanuals.

A escala municipal l'atur baixa en dos municipis vers el febrer i en 7 respecte el març d'un any abans

 

Prop de 24.000 persones treballadores afectades per ERTO de força major al Maresme

Entre el 22 de març i el 7 d'abril s'han registrat 4.244 Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) per força major a la comarca del Maresme que han afectat a 23.843 treballadores i treballadors. Els registres de la comarca, segons l'anàlisi fet per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, representen el 5,4% de la totalitat d'ERTO presentats a Catalunya i el  4,2% de persones afectades.