Vés al contingut
1

Els sindicats atenen una allau de consultes sobre ERTOs i EROs

Els sindicats tenen en marxa un seguit de dispositius per afrontar situació laboral causada per l’Estat d’alarma nomenat el 14 de març passat. CCOO, UGT i la COS-Maresme han explicat que tenen en funcionament diversos mecanismes, per telèfon i a través de les pàgines web, per assessorar les treballadores i els treballadors davant l’allau d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), i els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que l’aturada econòmica ha causat. També la CNT informa sobre aspectes laborals relacionats amb la crisi del COVID-19 a la seva pàgina web.

 

Els sindicalistes s’han hagut d’acostumar també a noves situacions: treballar des de casa amb mitjans digitals, substituir les freqüents reunions per videoconferències.

 

Tot i això, les dues organitzacions han mantingut obertes les seves seus, tant territorials com centrals, amb grups reduïts que fan guàrdia per acollir els treballadors que no tenen accés als mitjans informàtics.

 

CCOO: Canals de consulta

Telèfon: 93 310 00 00 (9.00 a 19.00h)

Consultes en línia: https://consulta.ccoo.cat

1 CCOO

 

 

 

UGT Informació al web

Consultes en línia: http://www.ugt.cat/assessorament-laboral/

Informació sobre el COVID-19 http://www.ugt.cat/consulta-tota-la-informacio-sobre-el-covid-19/

També han fet públics 4 números de WhatsApp per consultes virtuals:

2

COS-Maresme

La COS, Coordinadora Obrera Sindical, han editat i difós diferents materials: www.autodefensalaboral.cat .

Han explicat que a la comarca s'han centrat "en impulsar i participar de la xarxa de Suport Maresme i en assessorar a nivell laboral i de forma gratuïta aquelles persones que s'han vist afectades per abusos de les empreses on treballen".

cosmaresme

C
Cartell del sindicat COS

 

També la CNT informa sobre aspectes laborals relacionats amb la crisi del COVID-19 a la seva pàgina web:

https://www.cnt.es

 

1