Vés al contingut
1

El sector tèxtil del Maresme es bolca amb la demanda de material del personal sanitari

 

L'Associació d'Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Maresme, ASEGEMA, està coordinant l'oferta i la demanda de material sanitari perquè a través de les empreses tèxtils de la comarca es pugui proveir el personal sanitari en l'actual context de crisi del coronavirus. El sector s'està adaptant per passar a fer mascaretes, bates, barrets o davantals i des de la patronal es fa una crida a totes les empreses tèxtils de la comarca perquè es postulin com a proveïdors.

 

El president de la patronal, Josep Espígul, ha dit que "El sector està bolcat i s'està desvivint per adaptar les seves capacitats productives i materials a les necessitats del moment per a contribuir a pal•liar la situació". Des d'ASEGEMA es treballa per conèixer al detall quines són les característiques tècniques dels productes que es necessiten, com produir-los, com certificar-los i com distribuir-los sense posar en risc els professionals del sector.

 

En aquest sentit, des de la patronal es manté contacte directe i diari amb l'Hospital de Mataró per intentar atendre tota la demanda que sigui possible des de les possibilitats actuals del sector. En paral•lel, ASEGEMA treballa conjuntament amb el TecnoCampus Mataró-Maresme per redireccionar tota aquesta demanda cap a la capacitat productiva del sector, i sense dependre de les compres a l'exterior.