Vés al contingut
1

La Presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín visita la platja de Pineda i anuncia ajuts per la seva restauració

Núria Marín ha dit que «la Diputació posarà en marxa ajuts immediatament perquè els municipis puguin arranjar les destrosses del temporal». Ha explicat que «la política local és important per la Diputació i el més prioritari és poder restaurar la costa amb una línia d'ajuts que s'adreçaran als ajuntaments». Recordem que la Diputació de Barcelona ha anunciat ajuts econòmics a les poblacions afectades pel temporal, com ara Pineda.

 

1

 

Núria Marin ha dit que «els ajuntaments han demanat fins ara 5M€ en diferents partides de despesa, a més de 3M€ més de carreteres pròpies de la Diputació on també s'hi invertirà per fer arranjaments». Núria Marín també ha volgut conèixer com van les tasques de recuperació del seu estat. Núria Marín també ha visitat Malgrat, Tordera i Mataró.

Durant la visita a Pineda ha pogut conèixer l'estat en que ha quedat el litoral, entre la Confraria dels Pescadors i la Platja de la Riera, a tocar del modul de salvament.

 

1

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «la Diputació es va posar a disposició des del primer dia i el més important és no sentir-se sol». També ha dit que «ha estat la primera administració en obrir línies d'ajut als ajuntaments». També ha explicat que «la Diputació és 'ajuntament d'ajuntaments' i disposa de pressupost i això és posa de manifest quan pot ajudar fins i tot sense tenir competències sobre la costa».


El regidor de Platges Jorge Torres ha explicat que «s'ha fet molta feina però encara queden tasques per fer». Ha dit que «ara s'hi pot transitar i actualment s'està triturant les canyes per enviar-ho a la planta de reciclatge».

 

1

 

Ha explicat que també es cribarà la sorra de la platja i ha recomanat tenir cura a l'hora de passar pel passeig, i ha advertit que encara hi han tasques per fer com treure el mòdul de salvament d'on és ara.


1