Vés al contingut
1

L’Ajuntament fa reunions amb propietaris de finques al Montnegre per tractar com es faran les franges de seguretat contra incendis

Les franges serveixen perquè el foc no s’acosti als habitatges i també per facilitar l’accés als equips d’extinció. Les reunions es fan avui dijous i demà divendres a la Sala de Plens.


L’Ajuntament de Pineda té previst executar aquest any la delimitació de franges perimetrals que serveixen com a mesura de seguretat a zones habitades contra incendis forestals. El darrer ple municipal de l’any 2019 va aprovar el document tècnic sobre la localització de zones vulnerables en incendis -urbanitzacions i cases aïllades- així com la franja de seguretat sobre les quals s’ha d’actuar.

 

Aquestes franges que voregen nuclis residencials i cases aïllades han de servir, en cas d’incendi, tant perquè el foc no s’acosti als habitatges i també per facilitar l’accés als equips d’extinció. És per això que s’ha d’actuar sobre aquestes franges limitant la vegetació. La llei determina tant l’extensió de la franja com el manteniment, manteniment que han d’assumir els veïns del perímetre. En el cas de Pineda, els pressupostos de l’Ajuntament pel 2020 ja compten amb una partida per realitzar aquesta franja, de manera que no suposarà cap cost per les persones propietàries.


 

Reunions informatives

Els propietaris i propietàries de cases i terrenys afectats han estat notificats per carta. Amb tot, l’ajuntament ha organitzat unes reunions informatives per explicar en què consisteixen aquestes delimitacions i on es podran resoldre dubtes particulars de cada cas.

Les reunions es realitzaran aquest dijous i divendres de les 5 a les 7 a la Sala de Plens de l’ajuntament.