Vés al contingut
plepineda

Primer ple de l'any a Pineda: marcat pels efectes del temporal i el debat polític a Catalunya

El govern municipal del PSC. Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ el Ple Municipal del gener 2020

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda fa un reconeixement unànime a la ciutadania de Pineda i als cossos de seguretat i emergència per com han afrontat i respost al Temporal Glòria. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va dir a l'inici del ple que «ciutadans i ciutadanes han donat una lliçó com a poble» en la l'acció de diumenge per netejar les platges de Pineda. També va fer un agraïment per l'atenció de totes les situacions d'emergència, dia i nit, que han fet Policia Local de Pineda, Bombers, Brigada Municipal, SEM i resta de serveis d'emergència.

 

Aquest agraïment el van fer també els portaveus de tots els grups municipals: Jaume Valls (ERC-JxP), Marcos Ortega (Pineda En Comú) i Noemí Llorens (En Marxa-JxCat). En el ple, el regidor Jaume Valls va fer de portaveu d'ERC-JxP perquè Mònica Palacín era al Ple del Parlament de Catalunya com a diputada, ja que van coincidir dues sessions plenàries.

 


Temes destacats del Ple de gener

El ple va aprovar per unanimitat el reglament del Servei d'Atenció a les Dones que pateixen violència masclista. És un servei psicològic i jurídic que ara s'ampliarà, segons va explicar al plenari la regidora d'Igualtat Verònica Rebollo. En el mateix punt es va aprovar el reglament per garantir els drets LGTBI i per eradicar l'homofòbia i la transfòbia. Per part de l'oposició, es va demanar que es faci molta difusió de la informació d'aquest servei i que a l'agost també funcioni, cosa que el govern es va mostrar favorable.


 

El ple va aprovar una modificació de crèdit per fer front a la despesa d'un canvi necessari a la canonada general d'aigua que passa just per sota d'on s'ha de fer el nou giratori del Barri de Les Creus. Aquesta obra l'haurà de fer l'empresa Sorea. Sense aquesta obra no es pot construir el nou giratori.


 

El ple va aprovar per unanimitat el conveni amb el CCM pel servei de recollida selectiva.


 

El ple va donar compte de dues sancions a guinguetes per no disposar de limitador acústic. Tots van acordar que les sancions en aquest sentit han de ser més dures.


 

El ple va aprovar per unanimitat la cessió de l'edifici educatiu de la Plaça d'Orient per a l'Escola d'Adults i per al Pla de Transició al Treball. També li va donar, de forma oficial, el nom d 'Espai educatiu Pijoan i Cutiller' Ho va explicar la regidora de Cultura i Educació Sandra Pérez. En el ple,l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va explicar que l'antiga seu de l'Escola d'Adults servirà per ampliar els Serveis Socials de l'Ajuntament de Pineda, segons la petició que s'ha fet també a la Diputació de Barcelona.

 

2
El grup municipal d'ERC-JxP al ple de gener van haver d'excusar l'assistència de la diputada Mònica Palacín i la regidora Carmen Vila

 


El ple va debatre dues mocions

El Ple va aprovar per unanimitat una moció del PSC de suport als controladors de l'empresa Via a Punt SL i que proposa la modificació de la Llei de Trànsit. Aquesta moció deriva d'agressions que hi ha hagut, majoritàriament verbals, als controladors de l'empresa que fan la vigilància de les zones verdes i blaves de Pineda. El punt es va aprovar per unanimitat.


 

ERC-JxP i En Marxa-JxCat van presentar una moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al President de la Generalitat i a l'eurodiputat Oriol Junqueras. Van votar a favor ERC, En Marxa i Pineda en Comú, mentre que el PSC va votar en contra. Aquesta moció es va debatre en el ple ahir a la tarda, al mateix moment en que a Barcelona s'ajornava el ple del Parlament, enmig de la confrontació entre JxCat i ERC per l'escó de Torra. Ampliarem el debat a Pineda en propers serveis informatius.

 

2
Marcos Ortega i Noemí Llorens