Vés al contingut
1

La Cavalcada de Reis de Pineda de Mar repartirà 1 tona i mitja de caramels i sorprendrà amb un nou espectacle a plaça de les Mèlies

La Cavalcada de Reis de Pineda de Mar repartirà 1 tona i mitja de caramels i sorprendrà amb un nou espectacle a plaça de les Mèlies


El recorregut començarà al barri de Poblenou a les 5 de la tarda i finalitzarà a plaça Catalunya.

  • Mentre duri la Cavalcada a plaça de les Mèlies els més petits podran gaudir de l’espectacle de la Bola de Nadal.

Aquest diumenge 5 de gener arriben els Reis d’Orient a Pineda de Mar amb la tradicional cavalcada pels carrers del municipi. Des de la Regidoria de Cultura i de Participació ciutadana i la Comissió de Reis fa molt de temps que treballen en aquest acte de Nadal tant esperat pels infants. Durant tot el recorregut, els Reis i la seva comitiva repartiran 1 tona i mitja de caramels aptes per a persones celíaques i diabètiques.

Aquest any la cavalcada s’iniciarà una mica abans, a les 5 de la tarda, a l’avinguda Mediterrani, a Poblenou. Des d’allà s’enfilarà fins al carrer Garbí pel lateral de la Nacional II. A les 17.30 està prevista la primera aturada per tal que SSMM facin l’adoració al pessebre de plaça Nova. El mateix a les 18.30 h al pessebre de plaça de Les Creus. Després d’aquest barri la comitiva reial baixarà per avinguda Montserrat fins a carrer Barcelona, Comptal i avinguda del Carme, on faran la darrera aturada al pessebre de la plaça del Carme (a les 19 h aproximadament). Per últim recorreran Jaume I per arribar a plaça de les Mèlies i d’allà a peu fins a plaça Catalunya.

En arribar a plaça Catalunya es farà el Parlament de SSMM els Reis d’Orient amb traducció en llenguatge de signes i Pilar de Reis a càrrec dels Castellers de l’Alt Maresme que lliuraran la clau màgica de Pineda als Reis.


 

Espectacle de la Bola de Nadal a plaça de les Mèlies

Com a novetat i per fer més amena l’espera fins a plaça Catalunya, des de les 17.30 h a plaça de les Mèlies els nens i nenes podran gaudir de l’espectacle Bola de Nadal: una esfera gegant de 6 metres de diàmetre amb il·luminació, pluja de confeti i bombolles de sabó, ... Només entrant a la bola podràs saber qui hi trobaràs dins.

En aquesta ocasió, i per facilitar l’experiència a persones amb diversitat funcional, hi haurà una cua inclusiva perquè aquells infants amb necessitats especials tinguin prioritat de pas. De la mateixa manera tindran un espai reservat a plaça Catalunya per veure l’arribada dels SSMM Els Reis d’Orient a Pineda.


 

#BaltasardeVeritat

Un any més la Cavalcada de Reis de Pineda de Mar es suma a la campanya #Baltasardeveritat engegada per Casa Nostra Casa Vostra que vol acabar amb l’antic costum de pintar de negre la cara de persones blanques per representar a personatges negres. A Pineda de Mar des de fa molts anys tant el Rei Baltasar com els seus patges no són pintats.

 

1
 


 

Els horaris

A les 17.00 h, Inici de la Cavalcada de Reis a l'Av Mediterrània a Poblenou i a les 17.30 h, a la plaça Nova, Adoració dels Reis d’Orient al pessebre. Una hora més tard, a les 18.30 h arribaran a la plaça de les Creus, amb adoració dels Reis d’Orient al pessebre vivent, que podreu visitar des de les 6. I a les 7, a la plaça del Carme, adoració dels Reis d’Orient al pessebre. La rua arribarà a la Plaça de les Mèlies per fer el darrer tram a peu. En arribar a la plaça de Catalunya, parlament de SSMM els Reis d’Orient amb traducció en llenguatge de signes i Pilar de Reis per lliurar la clau màgica, que anirà a càrrec dels Castellers de l’Alt Maresme. I recordeu que mentre arriben els Reis, a la Plaça de les Mèlies podreu veure l'espectacle 'La bola de Nadal' a partir de les 5 de la tarda.


La Comissió de Reis molt il.lusionada amb la Rua

La responsable de la Comissió de Reis, Fina Arellano, ha explicat que «es fa amb molta il.lusió i es podran veure novetats com tres noves carrosses i altres novetats». També ha demanat «paciència» a tothom ja que Pineda té un terme molt extens. S'ha decidit també sortir mitja hora abans. Ha dit que «tothom vol veure els Reis i això requereix temps». Fina Arellano ha dit que «la comissió està molt il.lusionada en aquesta diada per veure les cares dels petits i la gent gran que aquest dia també surt a veure la Rua dels Reis de l'Orient». També ha demanat precaució i prudència a tothom per evitar qualsevol incident, sobretot a l'hora de recollir els caramels que cauen per terra.

 

Organitza: Ajuntament de Pineda de Mar i la Comissió dels Reis

Foto: Ràdio Pineda i Ajuntament de Pineda

Arxiu PDF