Vés al contingut
2

"Encara que hi hagi un mal pronòstic de l'infant, no els deixeu d'anar a veure a l'hospital"

 

Escolta AQUÍ el programa

 

Les pediatres Mar Peñas, de l'Hospital de Calella, i Susanna Bello, de l'Hospital de Blanes, de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, han explicat a Ràdio Pineda la seva experiència personal i professional en relació amb les malalties Minoritàries. Van participar al programa Pineda es Mou, que presenta Maria-Josep Hernàndez.

 

La pediatra Susanna Bello va perdre un fill amb 9 anys a causa d'una malaltia minoritària. En aquells anys, va treballar per una targeta de salut, «la targeta de l'especialista» per poder recollir les dades del nen que pateix una malaltia minoritària, amb les explicacions mèdiques necessàries per si ha d'anar d'urgències. Ha explicat que la targeta va rebre el suport de la Conselleria de Salut, que la va arribar a presentar, però que no s'ha acabat d'implantar.

 

La pediatra Mar Peñas té 4 dels seus 6 germans amb una malaltia minoritària, i també coneix aquesta realtat des d'un punt de vista personal i professional. Les dues doctores van donar consells per als familiars i amics dels nens i nenes que puguin partir una malaltia minoritària o qualsevol malaltia greu. Un consell que va donar Mar Peñas és contactar amb les associacions que puguin haver relacionades amb la malaltia, ja que el suport humà i social és molt necessari i acompanya la família.

 

Un altre consell és molt senzill, i té a veure amb el fet que quan un nen tingui una malaltia greu, cal que rebi visites a l'hospital. Són molt freqüents els casos d'infants que deixen de rebre visites, ja que l'entorn de familiars i amics del nen té por i deixa d'anar. Així ho explica, com a pediatra i com a mare la doctora Susanna Bello: «Encara que no els sapigueu què dir, encara que el pronòstic sigui dolent, no els deixeu sols».

 

Podeu recuperar el programa al servei de ràdio a la carta de Ràdio Pineda, apartat «Pineda es Mou»

En el programa van participar també la regidora de Participació Ciutadana, Verònica Rebollo, i Ia jove cantant pinedenca Arian Jiménez.

 

 

Podeu recuperar el programa al servei de ràdio a la carta de Ràdio Pineda, apartat «Pineda es Mou»

3