Vés al contingut
premi jaen

Pineda rep el premi Reino de Jaén a Alcalá la Real

Escolta AQUÍ l'entrevista a Sílvia Biosca

 

L’Ajuntament de Pineda ha rebut el premi Pueblos Hermanados dels Premis Reino de Jaén. El premi l'atorga el Diario Jaén en col·laboració amb els municipis de la comarca de la Sierra Sur. Aquest premi destaca la relació conjunta i la història compartida entre Pineda i els pobles d’aquesta comarca, fruit de la immigració dels anys 60 i que ja abasta diverses generacions. L’acte celebrat al teatre d’Alcalà la Real, un dels municipis de la província de Jaén lligat al passat de moltes famílies de Pineda, va comptar amb la presència de la Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Pineda de Mar Sílvia Biosca i la regidora de Barris Sandra Villarte. Sílvia Biosca ha explicat aquest matí a Ràdio pineda que s'hi han sentit molt ben acollits. Ha expressat el seu agraïment pel premi que posa en valor els vincles de germanor amb Pineda.

 

Van fer entrega del premi l’Alcalde d’Alcalà la Real Marino Aguilera i el Director del Diario Jaén Juan Espejo. A l’hora de recollir el guardó Sílvia Biosca va destacar que gràcies a l’arribada d’aquesta població del sud als anys 60 Pineda va créixer, no només en nombre de persones, sinó també en coneixement, en valors i en patrimoni cultural. La Primera Tinent d'Alcalde, Sílvia Biosca, ha destacat també que són les entitats d'allà les que van proposar Pineda per rebre el premi Pueblos Hermanados.

1
La Primera Tinent d'Alcalde Sílvia Biosca en el moment de recollir el premi

L’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, no va poder acudir a l’entrega però va voler agrair el reconeixement mitjançant un vídeo on va posar en relleu les més de 700 famílies que viuen a Pineda amb origen a la província de Jaén. «El municipi de Pineda rep aquest premi com una abraçada fraternal i d’estima entre homes i dones i també entre territoris. «

Segons dades del 2017, Jaén és la província andalusa d’origen de més famílies de Pineda, amb 716, seguida de Còrdova amb 577, Cadis amb 426, Sevilla amb 389, Màlaga amb 254, Almeria 186 i Huelva 118, d’un total de 3.347 andaluses.