Vés al contingut
1

El director de cinema Patxi Uriz du a terme un crowfunding pel seu darrer treball 'Los últimos de la Mejana'

El director de cinema i documental Patxi Uriz està preparant un documental sobre la defensa del medi natural i rural i l'agricultura a petita escala, diversa i sostenible. Amb el documental 'Los ultimos de La Mejana, rebeldia i esperanza', pretén donar un toc d'alerta a la desaparició dels pagesos i la seva desaparició. Per això ha iniciat una campanya per ajudar-lo a finançar el projecte.

Patxi Uriz, que actualment viu a Pineda, ha dit que «un país no és sostenible sense població al medi rural i per això cal evitar la seva desaparició enfront l'agricultura industrial». El documental aborda de forma emocional la pèrdua dels pagesos amb l'esperança d'incorporar noves generacions per cuidar la terra i que creen també un gran paisatge. El documental es concentra a Tudela, prop de l'Ebre, amb terres molt fèrtils tot i que no hi ha continuïtat a la seva feina. Actualment només queden 25 pagesos i el més jove té 70 anys. Fa 30 anys hi ha via 1500 pagesos. A través del treball es vol conscienciar sobre el valor dels camps de pagès com a element de respecte al medi ambient i sobre com recuperar les tradicions dels pagesos i fer consum de productes a petita escala i de proximitat. També per ressaltar els valors de la vida rural, i la seva gastronomia. Ha iniciat una campanya de mecenes per poder ultimar el seu treball.

 

1

 

1

L'estrena és el 27 de desembre a Tudela i es podrà veure a Pineda el 7 de febrer.

Patxi Uriz va guanyar un premi Goya al millor documental el 2016 amb 'Hijos de la Tierra' i actualment viu a Pineda. El treball l'està fent amb Santi Cordón, cuiner del restaurant Trinquete de Tudela i activista creador de la Fundación Mascotas Verdes.

 

https://vimeo.com/225832609?fbclid=IwAR1XH6-VbDVYt3mvkcPcH-bHocOauSCU43gRAF4piaBBZjfr7Qy_cR4-XAY

 

 

Per fer aportacions al projecte:

https://www.lateuaterra.com/los-ultimos-de-la-mejana-rebeldia-y-esperanza-documental

 

1