Vés al contingut
Ple de gener

Torn obert de paraules i punts tractats al ple de gener de l'Ajuntament de Pineda

El ple va aprovar per unanimitat la supressió de fitxers amb dades de caràcter personal i la creació d'un nou fitxer, una qüestió de caràcter tècnic que ha de passar per ple, segons van coincidir a explicar els portaveus polítics de govern i oposició. El ple també va tractar diverses modificacions d'ordenances fiscals i taxes, un punt que va rebre el vot favorable de PSC i CiU, al govern, i també van votar a favor ERC-JxP, PP i C's, a l'oposició. Van votar en contra PsP, i ICV es va abstenir.

En el ple es va aprovar la liquidació resultant corresponent a l'any 2015 presentada per l'empresa adjudicatària del servei de subministrament d'aigua potable SOREA, S.A. En el ple, el regidor d'Hisenda, Antoni Abad, va explicar que la proposta de SOREA havia estat degudament auditada. Van votar a favor l'equip de govern de PSC i CiU; en contra ERC-JxP, PsP i ICV-EuiA; i es van abstenir PP i C's.

El ple va aprovar per unanimitat la sol·licitud del Pla d'usos de platja pel període 2017-2021, i aprovació de les autoritzacions d'ocupació de la platja per la temporada 2017, a la Generalitat de Catalunya. En el ple es va donar compte de l'estat d'execució i moviment de la tresoreria a 31 de desembre de 2016 ( 4art. Trimestre), del pressupost de la Corporació i el seu organisme autònom Fundació J.J. Tharrats. També es fa informar dels informes trimestrals de morositat.

El ple també va aprovar dues mocions. En primer lloc, una moció del grup municipal de Ciutadans per garantir l'accés universal dels llibres de text a Catalunya. I una moció del grup municipal Convergència i Unió de suport al Pla Integral de mobilitat del Maresme.

En el torn obert de paraules, el grup d'ERC-JxP va demanar que els nous conserges dels espais esportius poguéssin ser treballadors municipals i no adscrits a l'empresa que gestiona Can Xaubet. També va demanar informació sobre quin punt està el procés per desenvolupar el PP1. En el ple, Esquerra-Junts per Pineda també va demanar millores i més rapidesa en la millora de l'enllumenat al Pinemar.

El grup del PP va preguntar sobre les obres de canalització de l'Avinguda dels Tarongers i va alertar de l'augment del cost de les obres que haurà de pagar l'Ajuntament. També va preguntar si el grup francès que vol tirar endavant el PP1 ha fet algun estudi sobre l'impacte econòmic que podria tenir al comerç tradicional. També va preguntar sobre la demolició de l'antic edifici que podria acollir la futura mesquita del Barri del Carme. Finalment va preguntar sobre el pla de seguretat que significarà que tot el perímetre de l'Ajuntament de Pineda estigui vigilat per càmeres.

Pineda Sí Pot va demanar millores al Passatge de la Indústria i una millor canalització de les aigües de pluja en aquest vial. Va dir també que no trobava adient que l'Institut Euclides inclogui classes de piscina de pagament a l'assignatura d'educació física. També va demanar que es revisi la ordenança de serveis funeraris i va demanar no externalitzar cap feina a empreses privades, i poder-ho fer amb personal de la Brigada Municipal.

Iniciativa-Esquerra Unida va demanar que Pineda es declari «lliure de treballar amb paradisos fiscals» a l'hora de contractar empreses que ho practiquin. També va alertar que els veïns del Carrer Mossèn Cinto Verdaguer es queixen de males olors i va demanar agilitat en la resposta de les instàncies. També va suggerir activar el Consell Escolar i treballar per fer baixar el fracàs escolar i oferir informació i assessorament a les persones afectades per les 'Clàusules sol' dels bancs.

El grup de Ciutadans va demanar en el seu torn de paraules la dimissió de l'alcalde per l'afer de la Federació de Municipis de Catalunya (tal i com ja s'ha explicat anteriorment). En el torn de paraules va demanar millores en alguns sectors de Pinemar, que va poder veure mentre es va fer la visita de les obres del nou institut. També va demanar que l'Ajuntament torni a instal.lar uns rètols indicant a propietaris de gossos que no els portin a unes noves jardineres del Carrer Arpelles, entre Girona i Comptal. Per últim va lamentar que el pessebre municipal fet per un grup de voluntaris «mostrés un símbol independentista» i va demanar que en futures edicions no s'hi pugui veure cap tipus de simbologia. Malgrat tot, va felicitar els seus autors per ser un pessebre bonic.

El torn obert de paraules va tancar el ple de gener.