Vés al contingut
1

3800 infants i joves han començat les classes a Pineda, sense mòbils i amb molt professorat nou

Foto: L'hora del pati, a l'INS PIneda

 

Escolta AQUI l'entrevista a Ester Puertas, regidora de Ciutat Educadora

Escolta AQUI l'entrevista a Neus Basart, directora de l'Escola Aloc

Escolta AQUI l'entrevista a Conxi Peña, directora de l'Institut Pineda

 

3800 infants i joves han començat les classes aquest matí a Pineda. Són els nois i noies de les 9 escoles de primària i els tres instituts que hi ha a Pineda. També avui ha començat el curs a les Llars d'Infants Municipals, Bressol de Mar i Marinada. Els alumnes de Batxillerat i de cicles de Grau Mitjà i Superior s'incorporaran el dijous 12 de setembre. Avui és un dia especialment important per als nens i nenes que comencen I-3 i també pels que s'estrenen per primera vegada a l'Institut. Hem visitat l'escola Aloc i ens han donat el seu testimoni. Hem parlat amb Gerard, Aissata, Nussaiba, Zaman, Odette, Fatima, Abrish, Sohaib i Mariam. Neus Basart, directora de l'escola Aloc, ha dit que és un dia de barreja d'emocions, molta il·lusió, però també alguns plors, dels més petits.

 

1
Han explicat a Ràdio Pineda el seu primer dia de curs

 

Avui 161 alumnes d'Educació Infantil comencen la seva formació educativa a les escoles de Pineda. A algunes poblacions, la baixada de natalitat ha fet que es perdin aules de I-3. A Pineda, totes les escoles mantenen les aules d'Infantil 3, segons ha explicat la regidora de Ciutat Educadora, Ester Puertas.

 

Nou Professorat

Escoles i instituts avui han començat amb molt de professorat nou, degut als processos d'estabilització de places de professorat, per mèrits i oposicions. En alguns casos, el professorat nou és d'un terç de la plantilla o més, amb la complexitat que això suposa, tant a les escoles com als instituts. Neus Basart, directora de l'escola Aloc, ha dit que els primers dies són sempre complexes perquè manca professorat per incorporar-se, i ha fet esment aquest any del professorat nou. En aquest sentit, la directora de l'Institut Pineda, Conxi Peña, ha explicat que les noves incorporacions de professorat ha fet que el personal de direcció i caps d'estudis hagin treballat a l'agost per poder preparar els horaris i plantilles. El nou professorat s'ha incorporat fa escassament 5 dies, en el cas de l'Institut Pineda són 17 nous. Cada professor nou té un altre del centre que el fa de mentor, per ajudar-lo en la incorporació a les aules ce l'institut, segons ha explicat Conxi Peña.

Pel que fa al cos docent, aquest any hi haurà més de 82.000 mestres, gairebé un miler més que el curs passat. La nova consellera d'Educació també ha explicat que el Departament mantindrà la planificació escolar iniciada pel govern anterior.

 


Restriccions del mòbil a les aules

El Departament d'Educació ha detallat que es restingirà l’ús dels telèfons mòbils, tant a primària com a l'educació secundària obligatòria. A primària, els telèfons mòbils estan prohibits, tant en espais lectius com no lectius. A secundària, en canvi, l'ús dels telèfons mòbils es permetrà en espais lectius i només quan els docents requereixin l'ús amb finalitats educatives. A la resta d'espais i situacions, no es podran fer servir els mòbils. La directora de l'Institut Pineda ha explicat a Ràdio Pineda l'explicació que aconstuma a fer als pares i mares sobre l'ús del mòbil.

 

1
Sílvia Biosca, alcaldessa accidental, i Ester Puertas, regidora de Ciutat Educadora, en la visita als centres educatius

 

Alumnat als instituts: Joan Coromines, Euclides i Institut Pineda

Pel que fa als alumnes d'ESO, aquest any sumen 1.110 repartits en els 3 instituts de Pineda. Batxillerat i Cicles Formatius, en canvi se'ls hi dona uns dies encara de treva i comencen el proper dijous 15 de setembre. Aquest any, son 320 alumnes a Batxillerat, repartits als tres instituts i 470 als Cicles Formatius concentrats al Coromines.

 

1

 

Llars d'Infants Municipals

Les Llars d'infants avui també comencen (I0, I1, I2), la Marinada (Poblenou) i Escola Bressol de Mar (Pineda centre). La regidora de Ciutat Educadora, Ester Puertas, ha explicat que Pineda està a l'espera que la Generalitat atorgui una aula de 20 places més per donar resposta a la demanda que hi ha.

 

1

 

Millores a les escoles

En el cas de les escoles de Primària l'Ajuntament de Pineda té cura del manteniment. La regidora Ester Puertas ha explicat que han treballat durant l'estiu en petites reparacions i pintura: «Tenim escoles que tenen molts anys, aquest any ens hem centrat en petites reparacions que teníem previstes per fer a l'estiu com pintar algunes aules i espais, a l'escola Mediterrània estem fent obres al porxo d'entrada, la setmana que ve s'acabaran. També hi ha millores a les llars d'infants»