Vés al contingut
1

El bon temps deixa fer el Carnaval de Pineda i l'escudellada, però s'ajorna el Carnaval Infantil de Poblenou

 

 

Fotos. Pep Basart i Escola Aloc

 

 

Dissabte vinent es farà la Rua Infantil amb implicació de escoles del barri i l’AAVV Unió de Poblenou, que organitzen una festa final a la plaça de la Biblioteca a partir de les 4 de la tarda. 

 

Sí que s'ha pogut celebrar la Rua de Carnaval a Pineda amb la participació de 13 comparses i molta gent al carrer que no s'ho ha volgut perdre. D'entre els grups més grans hi havia la Comparsa La Tribala i també Els Xulos, també de les escoles de Pineda i altres grups. La regidora de Cultura Verònica Rebollo ha dit que «estan contents de la participació de comparses i també del públic i també de la feina que ha fet el XIP per tancar la festa al centre de Pineda».

 

1
Foto de Manoli Andreu.

 

 

1


 

Èxit de la 36ena Escudellada del XIP

Com és habitual, l’escudellada popular del XIP ha tancat la rua de Pineda i aquest any l’entitat ha fet bullir 2000 litres d'aigua per fer el brou necessari per fer l'escudella. Els focs ja s'han encès a 2/4 de 6 del matí i en total han estat 7 olles que han estat suficients per a tothom, que ha pogut repetir tant com ha volgut. L'escudella ha mantingut la seva tradició, per tant amb molt de contingut pròpia d'un carnaval, amb les tradicionals pilotes, i tot fet a base de verdura i carn de pollastre, vedella i porc. Rafa Montero ha dit que «estant satisfets de la resposta de la gent» i ha parlat també del bon clima de la colla, que una vegada més ho ha passat bé fent aquesta activitat.

 

1

 

 

1

 

 

1

 

El públic que ha omplert la plaça i que s'ha endut l'escudella cap a casa, ha valorat una vegada més la feina del XIP. La festa va acabar amb la rifa de molts productes que ha servit també per ajudar a tirar endavant l'escudellada.

 

 

1
 


 

La propera activitat serà la sardinada i música a Can Comas aquest Dimecres de Cendra

Dimecres es farà la sardinada de comiat del Rei Carnestoltes i música per a ballar al Pati de Can Comas organitzat pel XIP amb el suport de l'Ajuntament de Pineda. Rafa Montero ha dit que hi haurà pa amb tomàquet, sardines a la brasa i molt bon ambient.


 

23è Carnaval de l'Alt Maresme

Finalment, dissabte arriba el 23è Carnaval de l’Alt Maresme, organitzat conjuntament pels Ajuntaments de Pineda i Calella, i la Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme. La sortida és a les 7 de la tarda de l'Avinguda Mediterrània.