Vés al contingut
1

La Confraria Mare de Déu dels Dolors i el Crist Jacent ja prepara amb intensitat la Processó de Setmana Santa

A la foto, la presidenta Maria José Sánchez i el vice-president, Jordi Pinilla

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Emmarcat en les festivitats i tradicions de la Setmana Santa a Pineda, el divendres 10 d'abril es celebrarà la Processó de Setmana Santa. Enguany arriba amb moltes novetats i ganes que encara sigui més gran. L’acte comptarà amb la processó de tres imatges acompanyades dels Timbalers de l’Alt Maresme i dels 'Tambores Negros' de la Confraria. Justament, han començat els assajos aquesta setmana i segons el vicepresident de l'entitat, Jordi Pinilla, «ja fan ambient de Setmana Santa i són el pas de les imatges»

 

Enguany canviarà una mica el recorregut de la processó i ja s'ha avançat que el tradicional 'encuentro' es farà a l'esplanada entre el Carrer Ponent i Avda. Hispanitat, a tocar de la Plaça dels Països Catalans. El lloc és molt més ample i més públic hi podrà participar.

 

1

 

La presidenta de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i el Crist Jacent, Maria José Sánchez, ha afegit que «d'aquest diumenge es poden visitar les imatges al local de l'entitat» i ha fet una crida a participar de totes els actes i feines que té per endavant l'entitat aquests dies.

També han fet una crida a tenir encara més participació ja que enguany, volen potenciar la figura de les nenes vestides de Maria, així com la recuperació del pas dels romans, coneguts com a malarmats. Per això fan una crida a homes per a poder participar en la processó. També ha dit que «la Confraria és oberta a tothom, a tot el poble».

També s'ha anunciat un concurs per crear el póster i programa de l'any que ve. Podrà ser una fotografia o una composició o un dibuix i hi podrà participar tothom.

 

1
 

Abans de tot plegat però, es farà el Pregó de Setmana Santa, el dissabte 4 d'abril al local de la Hermandad Nuestra Señora del Rocío. Jordi Pinilla ha dit que «sempre és un acte molt bonic i és l'inici de la Setmana Santa». El pregoner serà Juan Villarta, membres dels Tambores Negros.