Vés al contingut
1

La biblioteca de Poblenou commemora la celebració del centenari del Surrealisme

Foto de portada: Diba.cat

 

 

Aquest dimarts a les 7 de la tarda es fa un recital poètic a càrrec de la poeta i rapsode Núria Martínez Vernis, guanyadora del Premi Amadeu Oller, el Memorial Anna Dodas i el Premi Josep M. López-Picó.

Amb aquest recital de poesia, la biblioteca de Poblenou s’afegeix als actes de celebració del centenari del Surrealisme, a través del projecte ‘Commemora’ de la Diputació de Barcelona. Francina Sanmartí, directora de la biblioteca de Poblenou us convida a descobrir poemes clàssics d’aquest moviment.

El Surrealisme va ser un moviment revolucionari que va inspirar artistes com Salvador Dalí, Joan Miró i René Magritte. Van pintar obres que desafiaven les expectatives, trencant les convencions i llençant-se a l’exploració del subconscient. I altres noms com Federico García Lorca, J.V. Foix o Luis Buñuel van contribuir a enriquir l'estètica surrealista amb les seves creacions poètiques i cinematogràfiques.

 

1

 

100 anys de Surrealisme

 

El 1924, André Breton publicava ‘El manifest surrealista’, i donava el tret de sortida d’un moviment artístic i literari que canviaria el segle XX. Cent anys després d'aquell text històric, el surrealisme continua captivant i inspirant amb la seva atrevida fusió de realitat i somni, que transcendeix la lògica racional per accedir a un món de possibilitats il·limitades.

El surrealisme, amb la seva fusió d'imaginació i realitat, continua inspirant els artistes actuals, i ens recorda la importància de llibertat creativa i la capacitat de somiar més enllà dels límits establerts.

 

2