Vés al contingut
1

«A l'Hospital de Calella estem a una situació límit, no podem treballar així»

La vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya té suport més enllà dels facultatius. A més dels metges, a l'Hospital de Calella s'afegiran a la vaga personal d'infermeria, sota el paraigües de la Intersindical, que dona cobertura a les infermeres i d'altre personal sanitari. Ho ha explicat a Ràdio Pineda, Antonia Martín, presidenta de APIC MS i infermera de l'Hospital de Calella. Ha dit que donen suport a la vaga perquè després de la crisi del COVID la situació ha empitjorat, i la precarietat laboral ha anat a més. Ha explicat que la situació és igual de preocupant als CAPS, hospitals i Salut Mental.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

En una entrevista aquest matí a Ràdio Pineda ha exposat les seves reivindicacions i ha dit que el 2010 es va començar a desmantellar la sanitat pública, i fins ara. Ha dit que «els hospitals de Calella i Blanes eren considerats centres de referència comarcals, i ara l'usuari veu el mateix que veiem els professionals, que no es pot donar la garantia del que sempre havíem pogut oferir. Ha afegit que A l'Hospital de Calella estan en una situació límit. «Contínuament diem a la direcció que no podem treballar així. La solució no és un hospital nou, és tenir els recursos, perquè cada cop hi ha més pacients. No s'ho mereix ningú, ni els pacients ni els professionals."

 

«Si fem aquestes reivindicacions és pel futur dels professionals i de la sanitat», ha dit Antonia Martín. Per la vaga, estan garantides dels urgències, però poden quedar afectades proves diagnòstiques i visites.


 

Demà escoltarem a Ràdio Pineda l'entrevista amb el sindicat Metges de Catalunya, amb la seva representant a Pineda i la regió sanitària de Girona, la dra. Esperança Almerich. Serà demà dimecres, a 2/4 de 2 del migdia al programa Pineda Es Mou.