Vés al contingut
1

Vist per a sentència el judici: el cap de la policia local nega que s'amenacés l'hoteler que allotjava policies nacionals l'1-O

 

ACN

 

El cap de la Policia Local de Pineda ha negat en el judici a l'Audiència de Barcelona que cap regidor del consistori amenacés davant d'ell el responsable de l'hotel Checkin Montpalau per fer fora els policies nacionals que s'hi allotjaven l'octubre del 2017. Ha assegurat que la conversa amb el director de l'hotel va ser tensa, però no se'l va amenaçar. Si hagués estat així, ha dit, hauria cridat a l'ordre els dos regidors i hauria obert diligències policials. En la segona jornada del judici, també ha negat que ell espiés els moviments de la Policia Nacional. De fet, ha dit que va intentar col·laborar abans i durant l'estada dels agents a la localitat. Ha explicat que estava preocupat pels 300 manifestants independentistes que hi havia davant de l'hotel.

La fiscalia ha rebaixat la petició contra ell a dos anys i mig de presó i d'inhabilitació. Alternativament, però, li ha demanat inhabilitació durant 15 mesos i 13.500 euros de multa per un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes. El seu advocat ha protestat pel fet que el fiscal hagi introduït nous fets en el seu escrit inicial d'acusació, però el tribunal ho ha acceptat.

Acord entre la fiscalia i la resta d'acusats

El fiscal ja va rebaixar a un any de presó i d'inhabilitació la petició de pena per als altres dos acusats, Jordi Masnou i Carme Aragonès, després que aquests reconeguessin els fets.


 

El tinent d'alcaldia, Jordi Masnou, va admetre aquest dimarts que la situació se'ls en "va anar de les mans", mentre que la regidora Carme Aragonès va negar cap mena d'amenaça. Va afegir que la gestió del conflicte havia estat un "error" per no haver parlat abans amb la Policia Nacional i va admetre que es va posar "nerviosa". Segons ella, la intenció era "reubicar" els agents en altres hotels per desmobilitzar els manifestants.